GLYN KIRK Afp
KOMENTAR LEGENDE

‘Nisam nikad vidio ovako nešto i nisam siguran da ponovno želim vidjeti ovakav teniski meč‘

‘Je li ovo bilo zabavno? Jest. Je li bilo s respektom? Ne‘ - počeo je Šveđanin...
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 03. srpanj 2022. 15:31

O ludom meču koji su priredili Kyrgios i Tsitsipas (VIŠE PROČITAJTE OVDJE) osvrnuo se i sedmerostruki Grand Slam pobjednik, a danas stručni komentator za Eurosport, Mats Wilander.

- Je li ovo bilo zabavno? Jest. Je li bilo s respektom? Ne - počeo je Šveđanin.

- Je li tenis bio sjajan na trenutke? Nevjerojatno sjajan jer obojica su kvalitetni igrači, a Kyrgios je posebno talentiran. No, nisam nikad prije vidio ovako nešto i nisam siguran da ponovno želim vidjeti ovakav teniski meč. Jer ne smatram da tenis želi promovirati zabavu na ovaj način. Želimo ga promovirati kao inspirativan, edukativan sport. Svjestan sam da bi ljudi željeli možda gledati više ovoga, ali osobno nisam veliki fan.

Meč je doista pored kontroverzi ponudio i puno, puno sjajnih teniskih poteza, udaraca, razmjena... Skoro sve je, međutim, ostalo u sjeni drugih zbivanja na terenu.

Inače, još jedan bivši tenisač, a sada TV komentator, Alex Corretja, prozvao je, pak, suce.

- Moraju biti oštriji. Treba postojati poštovanje između sudaca i igrača, ali suci moraju reći "ja sam šef i ne možeš reći i raditi što god te volja". Volimo sport, zabavu, ali trebamo to držati u granicama respekta svih strana.

Linker
02. svibanj 2024 05:48