Emma Raducanu
 MATTHEW STOCKMAN Afp
A ZARADILA JE 2.1 MILIJUN EURA

Nova britanska senzacija sve je nasmijala: ‘Željela sam samo osvojiti dovoljno novca za nove slušalice‘

Nova pobjednica US Opena Emma Raducanu oduševila je apsolutno sve nastupom u New Yorku
Piše: SNObjavljeno: 12. rujan 2021. 14:23

Ova 18-godišnjakinja stigla je do naslova kao 150. tenisačica svijeta, pobijedivši u deset mečeva bez izgubljenog seta. Postala je tako prva kvalifikantica - Grand Slam pobjednica, a na kraju je zaradila 2.1 milijun eura.

U finalu je Raducanu savladala Leylah Fernandez sa 6:4, 6:3, a koliko je imala mala očekivanja od nastupa u New Yorku najbolje svjedoči njena izjava za ESPN nakon finala.

image
TIMOTHY A. CLARY Afp

"Svi se šale u mom timu jer sam prije otvarajućeg kvalifikacijskog meča izgubila izgubila Airpods (pro bežične slušalice). Tražila sam ih po svlačionici i bezuspješno pokušavala naći. Nisam uspjela, a tada sam si uoči meča pomislila: 'Pokušaj pobijediti kako si možeš priuštiti nove slušalice'. To je sada postala velika šala", objasnila je Raducanu.

A takve slušalice, za informaciju, koštaju 127 eura.

Nakon osvajanja US Opena stručnjaci joj predviđaju da će od sponzora u budućnosti zaraditi više od 100 milijuna eura, a preko je noći postala favoritkinja za BBC-ovu osobu godine u svijetu sporta.

image
TIMOTHY A. CLARY Afp

A do nastupa na Wimbledonu Raducanu je tijekom karijere od turnirskih nagrada inkasirala oko 35.000 eura.

Upitana za buduće planove Raducanu je rekla:

"Mislim da je vrijeme da se apsolutno isključim i ne gledam prema budućnosti i ne radim neke rasporede. Trenutno nemam pojma o ničemu, samo uživam u životu. Još nisam ni provjerila svoj mobitel i ne znam što se događa, kakve su reakcije. Trenutno želim uživati sa svojom ekipom, jer ovo je bio ekipni uspjeh. Nisam ovo uspjela sama", zaključila je Raducanu.

Linker
25. travanj 2024 19:21