KARIM SAHIB Afp
KOMENTAR LEGENDE

‘Novak Đoković će biti favorit na Roland Garrosu, posebice ako mu ovo uspije prije dolaska u Pariz...‘

Zanimljiv je bio komentar sedmerostrukog Grand Slam pobjednika Matsa Wilandera o favoritu na Roland Garrosu
Piše: SNObjavljeno: 30. ožujak 2022. 16:17

Drugi Grand Slam turnir sezone igra se od 22. svibnja do 5. lipnja, a Wilander kao glavnog favorita vidi - Novaka Đokovića.

Glavni razlog je činjenica da je Rafael Nadal ozlijedio rebra zbog čega će morati pauzirati četiri do šest tjedana i pitanje je u kakvom će stanju doći u Pariz.

"Đoković će u Parizu biti odmoran. Bio je u prilici organizirati treninge na savršeni način. Naravno da je želio odigrati više mečeva ove godine, ali ako odigra 3 turnira i 10 do 15 mečeva prije Roland Garrosa, onda u Francusku stiže kao favorit", rekao je Wilander.

Dodaje da je jako uzbuđen ponovno gledati u akciji Đokovića na Grand Slam turniru nakon što je ranije srpski tenisač morao propustiti Australian Open zato što nije cijepljen.

"To su sjajne vijesti jer ne želim da se utrka završi s Nadalom koji ima slomljeno rebro, Federerom koji se podvrgava brojnim operacijama i Đokovićem koji ne može da igra zbog problema u vezi sa cijepljenjem", dodao je Wilander.

Đoković u svom vlasništvu ima 20 Grand Slam naslova, isto kao i Roger Federer, dok je ispred njih s 21 Grand Slam naslovom Rafael Nadal.

Linker
02. svibanj 2024 15:54