Novak Đoković

 RYAN LIM Afp
DOBRODOŠAO JE

Novak Đoković godinu dana nakon kontroverzi stigao u Australiju, s nastupima kreće već u nedjelju

Lani nije mogao ući u Australiju zbog statusa cijepljenja, no sada je ta odluka ukinuta.
Piše: HINAObjavljeno: 27. prosinac 2022. 13:14

Srpski tenisač Novak Đoković doputovao je u utorak u Australiju, nešto manje od godinu dana otkako je deportiran iz te zemlje nakon što je odbio da se cijepi protiv koronavirusa, tvrdi agencija Beta.

"Želimo mu dobrodošlicu u Australiju. On putuje u Adelaide", Teniski savez Australije objavio je na svojim stranicama i tako potvrdio je da je Đoković stigao.

Prvi Grand Slam turnir sezone Australian Opena održat će se od 15. do 29. siječnja u Melbourneu.

Srbinu je zabranjen nastup na Australian Openu 2022. nakon što je protjeran iz zemlje zbog statusa cijepljenja. Nije bio cijepljen protiv Covida-19, pokušao se vratiti na teritorij uz izuzeće koje je konačno odbijeno i izbačen je neposredno prije početka turnira nakon što je proveo nekoliko dana u pritvorskom centru. Dobio je i trogodišnju zabranu pristupa.

Ali obveza cijepljenja je u međuvremenu ukinuta u Australiji, a Đoković (35) je dobio vizu nakon što mu je u studenom ukinuta zabrana putovanja.

Peti tenisač svijeta igrat će prvo na turniru u Adelaideu koji počinje u nedjelju.

"U prošlosti sam uvijek imao priliku započeti jake natjecateljske sezone u Australiji i volim tamo igrati", rekao je Đoković u petak u Dubaiju. "Nakon onoga što se dogodilo prošle godine, nadam se da ću dobiti pravu dobrodošlicu i da će mi to pomoći da igram svoj najbolji tenis", dodao je osvajač 21 Grand Slam naslova.

Linker
19. travanj 2024 07:22