Screenshot: Twitter
KRALJ NEW YORKA

NOVAK ĐOKOVIĆ IZJEDNAČIO SAMPRASA, ALI I IZGUBIO ŽIVCE, PA POKAZAO VELIKO SRCE Nakon velikog finala srpski tenisač otkrio tajnu strašnog povratka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. rujan 2018. 10:19

Novak Đoković sinoć je podigao svoj treći trofej pobjednika US Opena. U finalu je nadigrao Argentinca Juana Martina Del Potra sa 6:3, 7:6(4), 6:3, te došao do 14. Grand Slam naslova u karijeri, čime je izjednačio legendarnog Petea Samprasa.

Tijekom meča nije ipak sve išlo glatko za Đokovića. Argentinski navihjači na tribinama uspjeli su isprovocirati Đokovića u jednom trenutku. Srpski tenisač tada nije izdržao i uzvratio je psovkama.

Na kraju meča Đoković je pokazao kako je veliki prijatelj s Del Potrom kojeg je savladao 15 puta u 19 međusobnih mečeva. Prišao muj je s leđa uoči doejele trofeja i tješio ga.

Prije samo dva mjeseca Đoković je bio 21. tenisač svijeta, a onda su uslijedili naslovi na Wimbledonu i US Openu. Đoković je na presici otkrio kako je došlo do velikog povratka.

"Nakon poraza u Roland Garrosu Jelena i ja otišli smo pet dana planinariti u Francuskoj. Jednog dana smo se popeli na vrh Montagne Saint-Victorie. Sjeli smo i gledali svijet iz drugačije perspektive, a ja sam razmišljao o tenisu i emocijama koje u meni budi. Tada sam osjetio čistu pozitivu i dobio sam neku novu želju za sportom. Ta energija se onda pretočila u rezultate", objasnio je Đoković.

Linker
20. travanj 2024 15:36