Serbia's Novak Djokovic reacts during the men's singles quarter-final tennis match between Serbia and Kazakhstan of the Davis Cup tennis tournament at the Madrid arena in Madrid on December 1, 2021. (Photo by OSCAR DEL POZO/AFP)

 OSCAR DEL POZO Afp
UOČI SRAZA S HRVATSKOM

Novak Đoković je dobio novi nadimak, a susjedi mali slom živaca: ‘To je gnjusni udar na legendu tenisa‘

Na više mjesta u tekstu umjesto Novak Đoković, stoji jasna aluzija na Srbinov stav
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 02. prosinac 2021. 21:11

Srpski mediji raspisali su se o "gnjusnom udaru na Novaka Đokovića", nakon teksta australskog novinara Willa Swantona, koji je objavio za The Australian, a tema je, naravno, hoće li Đoković igrati Australian Open, odnosno je li se ili nije cijepio, a sve je zakuhalo nakon izjave oca Srđana Đokovića, koji, je li, tvrdi kako se njegovog sina ucjenjuje zahtjevom da se cijepi ako želi igrati prvi Grand Slam nove sezone.

Đoković lovi 21. Grand Slam, želi ostati sam na vrhu nedodirljivih i priča o tome hoće li se ili neće cijepiti, trenutačno je glavna zanimacija svjetskih medija. Na više mjesta u tekstu umjesto Novak Đoković, stoji jasna aluzija na antivakserski stav Srbina, pa se najbolji svjetski tenisač naziva Novaxx Đoković. Swanton, doduše, ostavlja mogućnost kako Srbin jednostavno blefira. Jer, jedino je njemu važno da prestigne Nadala i Federera. Također, Swanton skida kapu Đokoviću sportašu, koji uživa u tome da bude svjetski broj jedan, ali i voli Melbourne, Rod Laver Arenu, sve što se veže za ovaj turnir na kojemu nikada nije nitko pobijedio toliko puta koliko jest Novak Đoković. Ili po Swantonu Novaxx. Devet puta.

Swanton je čak napisao, "Grand Slam. Pikni me, tata. Idem".

U tekstu se australski novinar bavi i time zašto Đoković skriva svoju istinu o tome je li cijepljen ili nije, jer tvrdi da nitko od njega ne traži niti politički, religijski stav, nitko ne traži da otkrije financijski ili medicinski status, niti da kaže je li ikada u životu počinio neku nepodopštinu, Đoković samo "odbija odgovor na pitanje na koje nailazimo svi mi pri ulasku u kafić, knjižaru, teniski teren, zračnu luku".

I stoga, smatra autor, to je banalna stvar zbog koje bi Đoković trebao predati svoju šansu za osvojiti 21. Grand Slam. I neće to učiniti, uvjeren je Swanton, pojavit će se on u Australiji.

"Ili može pogledati kako Nadal podiže 21. Grand Slam pehar. I žaliti do kraja života", završava australski novinar.

Srbi su malo pretjerali s pričom "gnjusnom udaru na Đokovića", jer ovako sa strane to ne izgleda tako, osim ako Nole ne trpi niti krivi zarez o sebi, ali to će oni bolje znati.

Čak je i zafrkancija s imenom sasvim lucidna, čini se...

Linker
02. prosinac 2021 21:14