Novak Đoković

 GLYN KIRK Afp
ZNA I POBJEDNIKA

‘Novaka i dalje progone demoni, ali sahranit će ih!‘; Amerikanka šokirala izjavom o Đokoviću uoči Wimbledona

U Australiji nije mogao nastupiti zbog problema oko pandemije, a u Parizu je ispao od Nadala.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. lipanj 2022. 12:09

U ponedjeljak će na terenima All England Cluba započeti treći ovosezonski teniski Grand Slam turnir. Wimbledonsku titulu po osmi će puta u karijeri ganjati i Novak Đoković, trenutno treći igrač na svjetskoj rang-ljestvici. Ako je suditi po komentaru Pam Shriver, nekadašnje američke tenisačice, a danas komentatorice na američkom ESPN-u, Đoković će do te titule i doći.

Shriver, nekoć trostruka polufinalistica WImbledona (1981, 1987, 1988) je u najavi ovogodišnjeg turnira u Londonu dala i jednu zanimljivu izjavu:

- Vjerujem da će Novak Đoković uspjeti pronaći način kako da osvoji Wimbledon, usprkos tome što ga demoni Australije i dalje progone. Ali, sahranit će ih sve, i to pobjedom na najprestižnijem Grend Slamu - veli Shriver.

image

Pam Shriver

DAVE SHOPLAND/BPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Dave Shopland/bpi/Shutterstock Editorial/Profimedia

Nisu ti demoni, jasno, ništa izvantjelesno, već sama pomisao na to da je početkom godine bio onemogučen igrati na Australian Openu mogla bi Đokoviću predstavljati problem. Ali, Shriver poručuje da će srpski tenisač biti bolji nego na Roland Garrosu, gdje ga je u četvrtfinalu zaustavio kasniji pobjednik Rafael Nadal.

- Novakova igra na travi je sjajna, osvojio je posljednja tri Wimbledona, a mislim da će za ovo biti spremniji nego u usporedbi s Parizom. Igranje na travi za njega je potpuno drugačija priča u odnosu na zemlju. Unaprijedio je servis na ovoj podlozi nevjerojatno u posljednje vrijeme, a također mislim da je najbolji na reternu kojeg je ovaj sport ikada imao. Ima glad i želju da radi dobro, sigurno neće željeti Nadalu olako prepustiti treći Grand Slam ove godine - dodaje Shriver.

Linker
26. travanj 2024 21:16