MARTIN KEEP Afp
PADAJU FAVORITI

Novi šok na Australian Openu! Nakon Nadala od turnira se oprostio i treći tenisač svijeta, Amerikanac oduševio

Amerikanac Jenson Brooksby kreirao je pravu malu senzaciju nakon što je s turnira izbacio jednog od favorita
Piše: SNObjavljeno: 19. siječanj 2023. 07:29

Nakon ispadanja Rafe Nadala, Australian Open doživio je još jedan udarac, naime od turnira se oprostio trenutačno treći tenisač svijeta Norvežanin Casper Ruud. Od njega je bolji bio Amerikanac Jenson Brooksby sa 6:3, 7:5, 6:7, 6:2).

U prvom je setu mladi Brooksby kod 3:2 uspio spasiti break loptu, izdržati do kraja i u konačnici osvojiti gem. Uslijedio je potom pritisak na vrlo loš drugi servis Ruuda te je imao dvije break lopte. Iskoristio je drugu i poveo 4:3, a potom potvrdio break za 5:3.

Loš servis Ruuda nastavio se i u nastavku meča, ipak činilo se da ćemo u drugom setu vidjeti tiebreak, gledali smo izjednačenu borbu, no Brooksby je napravio break u 12. igri. Imao je jednu break loptu i oduzeo Rudov servis za 7:5 i 2-0 u setovima.

Brooksby je imao priliku završiti priču u trećem setu kada je imao 5:2 i servirao za meč, ali Ruud se uspio vratiti, točnije uspio je samo odgoditi svoj poraz do kojeg je došlo u četvrtom setu. Brooksby je odmah napravio dva breaka i na veliko iznenađenje poveo 3:0. Ruud je brzo vratio jedan break, ali ni to mu nije pomoglo da izbjegne končani poraz.

Linker
24. travanj 2024 21:56