EMMANUEL DUNAND Afp
UVJERLJIVO DO ČETVRTFINALA

Novi sukob Đokovića i publike na Roland Garrosu: Srbin izazivao navijače, uslijedila je žestoka reakcija

Srpski tenisač nikako nema dobar odnos s publikom na drugom Grand Slam turniru sezone
Piše: SN/HinaObjavljeno: 04. lipanj 2023. 16:47

Nastavljaju se sukobi Novaka Đokovića i navijača na Roland Garrosu. Nakon što je u trećem kolu doživio veliko negodovanje navijača nakon što je zatražio intervenciju liječnika, slično se dogodilo i danas na meču osmine finala protiv peruanskog tenisača Juana Pabla Varillasa.

Od početka meča Đokovića navijači nisu dobro dočekali, bilo je zviždanja i negodovanja, a da to srpskom tenisaču jako smeta pokazala je njegova reakcija u trećem setu. Naime, nakon jedne duge izmjene lopti, poen je dobio Đoković nakon što je Varillas loptu poslao u mrežu. U tom trenutku srpski tenisač se obratio publici na način da je stavio ruku iza uha s pozivom navijačima da budu glasniji.

image
EMMANUEL DUNAND Afp
image
JULIEN DE ROSA Afp

Nakon što su navijači shvatili Đokovićevu provokaciju, odgovor je bio žestok. Bilo je onih koji su mu aplaudirali, ali je ipak više bilo onih koji su mu zviždali i negodovali. Nakon toga je Srbin gestikulacijom pozvao publiku da bude glasnija, sve to s osmijehom na licu.

image
EMMANUEL DUNAND Afp
image
JULIEN DE ROSA Afp
image
EMMANUEL DUNAND Afp
image
EMMANUEL DUNAND Afp

Bit će zanimljivo pratiti kako će se razvijati Đokovićev odnos s publikom do kraja Roland Garrosa. Inače, srpski tenisač lako se plasirao u četvrtfinale Roland Garrosa nakon pobjede 6:3, 6:2, 6:2.

Sva tri meča na ovogodišnjem Roland Garrosu Varillas je dobio u pet setova, a dva puta je spašavao 0:2 u setovima. Protiv trećeg nositelja Peruanac ipak nije imao šanse te je od početka do kraja tek skupljao gemove.

U četvrtfinalu će Đoković igrati protiv ruskog tenisača Karen Hačanova koji je „osvetio“ sunarodnjaka Rubljova te je pobijedio Talijana Lorenza Sonega 1:6, 6:4, 7:6(7), 6:1. Kolo ranije Sonego je iznenađujuće s turnira izbacio Rubljova.

Nije bio daleko talijanski tenisač od novog velikog rezultata, a ključnim se pokazao tie-break trećeg seta u kojem je nekoliko prilika propustio i Sonego. No, kada je ostao kratak u tom dijelu igre posve se predao u četvrtom setu u kojem je osvojio samo jedan gem.

Linker
26. travanj 2024 05:15