ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDI
PALA JE ODLUKA

Omiljeni Grand Slam turnir Novaka Đokovića uvodi veliku promjenu: ‘Poslušali smo igrače i navijače‘

Dnevni raspored u Rod Laver Areni i Margaret Courtu sadržavat će najmanje dva meča svaki dan
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 03. listopad 2023. 07:31

Glavni čovjek iza Australian Opena Craig Tiley potvrdio je da su čelnici turnira donijeli odluku kako će prvi Grand Slam turnir 2024. godine započet dan ranije te će po prvi puta trajati 15 dana.

Odluka je donesena na temelju podataka koji ukazuju da mečevi traju dulje od planiranog, stoga je novi raspored osmišljen kako bi smanjio pritisak s igrača.

- Poslušali smo povratne informacije od igrača i navijača i uzbuđeni smo što možemo ponuditi rješenje za smanjenje kasnih završnica dok nastavljamo pružati fer i ravnopravan raspored na terenima stadiona. Dodatni dan će to postići, što će doprinijeti rasporedu za navijače i igrače. Prvo kolo sada će se igrati tri dana umjesto dva, što će obožavateljima dati dodatni dan nevjerojatnog tenisa, zabave, hrane i obiteljske zabave - rekao je Tiley za službenu stranicu turnira.

Ranije ove godine, Andy Murray nazvao je "farsom" kada je njegov meč protiv Australca Thanasija Kokkinakisa završio tek u 4.05 ujutro nakon što je noć prije počeo u 22 sata.

Zato će dnevni raspored u Rod Laver Areni i Margaret Courtu sadržavati najmanje dva meča svaki dan, umjesto trenutna tri, čime se ograničava broj potencijalnih kasnih završetaka mečeva. Noćni termini održavat će minimalno dva meča, a raspored u Areni "John Kane" ostaje isti.

Prema kladionicama, glavni favorit za osvajanje nadolazećeg Australian Opena je Novak Đoković koji je turnir osvojio rekordnih deset puta, a prvi pratitelji su mu Carlos Alcaraz i Daniil Medvedev.

Linker
26. srpanj 2024 09:19