SAEED KHAN Afp
VELIKA NAJAVA

‘On bi mogao biti novi Novak Đoković. Alcaraz ima taj x-faktor, ali ovo nije nitko napravio jako dugo‘

Australski tenisač misli da bi Jannik Sinner mogao ostvariti rezultate kakve je imao Novak Đoković
Piše: SNObjavljeno: 27. siječanj 2024. 11:02

Pobjeda Jannika Sinnera nad Novakom Đokovićem u polufinalu Australian Opena potresla je teniski svijet, a neki su u toj pobjedi vidjeli i smjenu generacija. Jedan od njih je i australski tenisač Nick Kyrgios.

- Promjene koje je trener Darren Cahill napravio u Jannikovoj igri i njegova spremnost da mu pruži priliku sada su ga digle na sam vrh ovog sporta. Pobijedio je Novaka, a ovdje to nitko nije napravio jako dugo. I to kako ga je pobijedio - Đoković nije imao niti jednu break-šansu - istaknuo je Kyrgios i dodao:

- Sinner i Đoković igraju jako slično, a poslije ovog meča mislim da bi Jannik mogao biti novi Novak. Alcaraz ima taj x-faktor, ali Sinner je odličan.

image

Jannik Sinner

MARTIN KEEP Afp

Kyrgios se osvrnuo na činjenicu da je talijanski tenisač izborio svoje prvo Grand Slam finale pa se prisjetio svojeg iskustva prije Wimbledona 2022. godine kada je izgubio upravo od Đokovića.

- Uoči tog finala sam spavao samo dva ili tri sata. Uvijek sam imao sumnje - zašto ovo radim, zašto treniram, čemu sve ove sesije u teretani i rehabilitacija. Sve to ima smisla kada se pripremate za takvo finale, svaka žrtva koju ste ikada podnijeli u tom trenutku ima smisla - zaključio je Kyrgios.

Linker
05. ožujak 2024 12:01