Novak Đoković

 EMMANUEL DUNAND Afp
SAD JE SLUŽBENO

Pala je konačna odluka: Đoković saznao sudbinu u Parizu nakon poruke koja je odjeknula svijetom

Nakon jutrošnje objave Francuskog teniskog saveza, sada se oglasila i organizacija Roland Garrosa
Piše: SNObjavljeno: 30. svibanj 2023. 19:19

Iz vrha organizacije drugog Grand Slam turnira sezone za tenisačice i tenisače, pariškog Roland Garrosa, priopćenjem su se obratili javnosti glede poruke Novaka Đokovića nakon njegovog meča prvog kola na turniru. Podsjetimo, nakon pobjede nad Alexom Kovacevicem na kameru je napisao: "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju."

Njegova je poruka odjeknula, čekala se reakcija organizatora turnira, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- S vremena na vrijeme, rasprava o događajima na međunarodnoj sceni postane dio zbivanja turnira, što je razumljivo. Upravni odbor Grand Slam turnira redovno diskutira o ovakvim pojavama – u kojima su predstavljena sva četiri Grand Slam turnira sezone. Ista pravila vrijede za sva četiri Grand Slama. Glavni sudac turnira i Grand Slam supervizori čine sve da se ta pravila u potpunosti primjenjuju - naveli su pa nadodali:

- U vezi s time, odgovarajuće poruke su proslijeđene stručnim ekipama sudionika turnira na koje se neki od tih događaja odnose.

Kazne za Đokovića nakon incidenta dakle, neće biti. Potvrdio je to nešto ranije i Francuski teniski savez, krovna institucija "bijelog sporta" na teritoriju zemlje u kojoj se turnir održava. Đoković je u kasnijoj izjavi napomenuo da ga nije briga hoće li biti kažnjen.

Linker
21. travanj 2024 00:41