Petra Marčinko

 IVO RAVLIC Cropix
SLAVLJE HRVATICE

Petra Marčinko uvjerljivo do 2. kola kvalifikacija za US Open, sada slijedi okršaj s Ruskinjom

U konkurenciji tenisača kvalifikacijski žrvanj će pokušati ‘preživjeti‘ Splićanin Borna Gojo
Piše: HinaObjavljeno: 22. kolovoz 2023. 18:59

Hrvatska teniska reprezentativka Petra Marčinko (WTA - 178.) plasirala se u drugo kolo kvalifikacija na US Openu u New Yorku, gdje je u prvom kolu za 74 minute sa 6-3, 6-1 svladala Švicarku Jil Teichmann (WTA - 149.).

Za plasman u zadnje kolo kvalifikacija 17-godišnja Zagrepčanka će igrati protiv 19-godišnje Ruskinje Erike Andrejeve (WTA - 159.) koja je sa 6-4, 6-0 nadigrala nekadašnju finalisticu Roland Garrosa, 36-godišnju Talijanku Saru Errani (WTA - 116.).

Erika Andrejeva je starija sestra 16-godišnje senzacije Mire Andrejeve, trenutačno 67. na WTA ljestvici, koja je u Wimbledonu stigla do osmine finala.

Petra Marčinko je jedina hrvatska predstavnica u kvalifikacijama za US Open, a još uvijek čeka na svoj prvi nastup u glavnom ždrijebu Grand Slam turnira. Ove je godine nastupila u kvalifikacijama Australian Opena i Roland Garrosa, ali je oba puta poražena u drugom kolu.

U konkurenciji tenisača kvalifikacijski žrvanj će pokušati "preživjeti" Splićanin Borna Gojo. Hrvatski Davis Cup reprezentativac je osmi nositelj kvalifikacija, a u prvom kolu mu je suparnik 20-godišnji srpski predstavnik Hamad Međedović.

U glavnom turniru US Opena u pojedinačnoj konkurenciji, zajamčeno mjesto imaju Borna Ćorić, Donna Vekić i Petra Martić. Njihova će se imena naći na ždrijebu koji će u New Yorku biti održan u četvrtak, 24. kolovoza.

Linker
26. travanj 2024 09:44