MATHIAS SCHULZ/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Mathias Schulz/imago Sportfotodienst/profimedia
US OPEN

Petra Marčinko zaustavljena u 2. kolu kvalifikacija za US Open, Ruskinja pobijedila u dva seta

Bio je to treći nastup 17-godišnje Zagrepčanke u kvalifikacijama za Grand Slam turnir
Piše: HinaObjavljeno: 24. kolovoz 2023. 18:40

Hrvatska teniska reprezentativka Petra Marčinko (WTA - 178.) ostala je bez plasmana u zadnje kolo kvalifikacija za US Open u New Yorku, gdje ju je u 2. kolu svladala Ruskinja Erika Andrejeva (WTA - 159.) sa 6-4, 6-2.

Marčinko je odlično ušla u meč osvojivši četiri od prvih pet gemova. Međutim, s dva izgubljena gema na servisu 17-godišnja Zagrepčanka je izgubila stečenu prednost. Kad je Andrejeva u desetom gemu servirala za osvajanje seta, Marčinko je imala dvije prilike za ‘break‘ (15-40), ali je Ruskinja odgovorila nizom od četiri osvojena poena, što joj je donijelo prvu dionicu meča.

Ništa bolje nije započeo ni drugi set. Marčinko jednostavno više nije uspjela pronaći način kako zadržati servis. Nakon vodstva 4-1 u prvom setu, to je uspjela napraviti još samo jednom do kraja meča i to u trenutku kad je Ruskinja u drugom setu povela 5-1. Bio je do ujedno i posljednji gem za Marčinko u ovom meču koji je završio za 92 minute pobjedom 19-godišnje Ruskinje 6-4, 6-2.

Bio je to treći nastup 17-godišnje Zagrepčanke u kvalifikacijama za Grand Slam turnir i treći put je zaustavljena u drugom kolu.

U četvrtak će meč 2. kola kvalifikacija za posljednji Grand Slam turnir u sezoni odigrati i Splićanin Borna Gojo (ATP - 106.), a suparnik mu je Bugarin Adrian Andrejev (ATP - 192.).

Linker
27. travanj 2024 07:59