Petra Martić

 MATTHEW STOCKMAN Afp
US OPEN

Petra Martić nemoćna, uzela samo tri gema. Pavić i Mektić dominantni, izgubili tek četiri gema...

Martić jednostavno nije imala lijek za snažne udarce Azarenke, osvajačice US Opena iz 2012. i 2013.
Piše: HinaObjavljeno: 03. rujan 2022. 22:05

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u 4. kolo posljednjeg ovogodišnjeg Grand Slam turnira US Opena u New Yorku, uspješnija od nje je bila dvostruka pobjednica ovog turnira Viktorija Azarenka sa 6-3, 6-0 nakon sat i 20 minuta igre.

Bio je ovo drugi međusobni dvoboj ovih igračica i druga pobjeda Azarenke, prije 10 godina u Linzu Martić je uspjela osvojiti tek gem više.

Martić u subotu jednostavno nije imala lijek za snažne udarce Azarenke, osvajačice US Opena iz 2012. i 2013., koja ponovno izgleda kao ozbiljni kandidat za osvajanje trofeja.

Možda ključna igra čitavog susreta bio je šesti gem prvog seta kada je Azarenka iskoristila petu "break-loptu" za vodstvo 4-2. Time se vratila u komfornu situaciju koju joj je, nakon što je povela sa 2-0, s dva gema zaredom malo poljuljala Martić. Do kraja dvoboja naša je igračica osvojila tek jedan gem.

Nikola Mektić i Mate Pavić, olimpijski pobjednici iz Tokija, plasirali su se u 3. kolo US Opena, oni su u 2. kolu s uvjerljivih 6-1, 6-3 bili bolji od Amarikanaca Nicholasa Godsicka i Ethana Quinna. Sljedeći suparnici Mektiću i Paviću bit će Nizozemac Robin Haase i Austrijanac Philipp Oswald.

Linker
28. studeni 2022 19:45