DAVID GRAY Afp
AUSTRALIAN OPEN

‘Pod jakim sam tabletama, bilo koji drugi turnir ne bi igrao‘: Novak Đoković nakon što je sredio Raonica

Prvi igrač svijeta Novak Đoković ostvario je jubilarnu 300. pobjedu na Grand Slam turnirima
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 14. veljača 2021. 17:45

Pitanje dana na Australian Openu bilo je hoće li Novak Đoković uopće izaći na teren protiv Milosa Raonica u osmini finala. Nakon što je kolo ranije u meču protiv Taylora Fritza zadobio ozljedu trbušnog mišića i jedva se izvukao, i sam je bio prilično skeptičan oko daljnjeg sudjelovanja na turniru, ali ne samo da se u nedjelju pojavio na terenu, nego je nanio Raonicu i 12. poraz u isto toliko mečeva koje su međusobno odigrali.

Kanađaninu crnogorskog porijekla mala utjeha može biti samo to da je prvi put na Grand Slam turnirima uzeo Novaku set, ali u konačnici je 33-godišnji Srbin poslije dva sata i 56 minuta igre izborio pobjedu 7:6 (4), 4:6, 6:1, 6:4. Jubilarni mu je to 300. trijumf na Grand Slam turnirima, čime se u "klubu 300" pridružio Rogeru Federeru (362), Sereni Williams (361) i Martini Navratilovoj (306).

Đoković je u nekoliko navrata tijekom meča pokazao bolnu grimasu, više se puta istezao, ali sve u svemu, problemi s ozljedom se nisu previše vidjeli na njegovoj igri. Kad se početkom drugog seta na terenu pojavio liječnik, svi su pogledi bili upereni prema Novaku, ali pokazalo se da je medicinski time-out zatražio Raonic zbog problema s gležnjem desne noge. Ubrzo nakon toga Kanađanin je napravio break i osvojio drugi set, ali bilo je to i sve od njega. Đoković je na startu trećeg seta podigao razinu igre i više je nije spuštao. Nakon meča je pričao isključivo o ozljedi.

image
WILLIAM WEST Afp

- Osjećao sam se dovoljno dobro da igram, ne bih bio ovdje da nisam u stanju koje je dovoljno da izađem na teren i pružim si šansu. Nije idealno, ali osjećam se bolje. Nisam se puno pripremao za ovaj meč, štoviše od dvoboja protiv Fritza nisam uopće udarao lopticu. Postojao je oblak sumnje oko mog nastupa, ali ovo je Grand Slam, tu dajem sve što imam. Da je neki drugi turnir u pitanju, vjerojatno bih se povukao - rekao je srpski tenisač nakon 18. uzastopne pobjede na Australian Openu i 12. ulaska u četvrtfinale ovog turnira.

image
WILLIAM WEST Afp

Priznao je da nije znao što može očekivati od sebe protiv Raonica.

- Protiv Fritza mi je nakon ozljede najteže bilo na reternu na kojem je potrebna brza reakcija. To je bilo nešto oko čega sam bio zabrinut jer me čekao jedan od najboljih servera na svijetu. Srećom, ispalo je dobro. U glavi mi je sada samo oporavak, ne razmišljam ni o treningu, ni o bilo čemu drugome - istaknuo je Đoković i dodao:

- Trenutno sam na jakim tabletama protiv bolova i ne znam kolika je šteta napravljena jer kad igraš, ne razmišljaš tome kako se krećeš. A poznato je da sam ja agresivan igrač, što baš i ne pomaže kad je ovakva ozljeda u pitanju.

Linker
26. travanj 2024 03:26