Ben Shelton

 ELSA Getty Images Via Afp
POBJEDA ZA POLUFINALE

Podvig kakav na US Openu nije viđen više od 30 godina: Senzacionalni Amerikanac izborio okršaj s Đokovićem

Srpski tenisač saznao je koji ga od dvojice Amerikanaca čeka u velikoj borbi za finale
Piše: SNObjavljeno: 06. rujan 2023. 06:47

Kada je ždrijeb spojio Francesa Tiafoea (ATP: 10.) i Bena Sheltona (ATP: 47.) postalo je jasno da će američki tenis sigurno imati predstavnika u polufinalu US Opena, a to će na kraju biti 20-godišnji Shelton, mladić rođen u Atlanti koji je u srijedu s 3:1 (6:2, 3:6, 7:6, 6:2) porazio svog pet godina starijeg sunarodnjaka.

Shelton je jedno od najugodnijih iznenađenja teniske sezone, a do najvećeg uspjeha karijere i svog prvog polufinala jednog Grand Slam turnira stigao je za tri sata i šest minuta igre u New Yorku.

image

Ben Shelton

COREY SIPKIN Afp

Još ulaskom u četvrtfinale Ben je postao najmlađi igrač koji je došao do ove faze US Opena još od Andyja Roddicka 2002. godine, a jednom kada je napravio korak više, postao je i najmlađi polufinalist u Flushing Meadowsu od Michaela Changa 1992. godine.

- Osjećam se kao da sam dao sve od sebe. Bila je ovo jedna emotivna borba i hvala svima što se ostali uz nas tako kasno. Paklena je ovo bila atmosfera i hvala što ste me gurali u ovom meču - reći će Shelton nakon velike pobjede.

Shelton je protiv Tiafoea upisao 14 asova, 50 winnera, ali i 34 neprisiljene pogreške, dok je njegov suparnik imao sedam asova, 33 winnera i isto toliko neprisiljenih pogrešaka.

image

Frances Tiafoe

SARAH STIER Getty Images Via Afp

Pobjedniku ovog susreta bilo je ovo tek peto pojavljivanje na jednom Grand Slam turniru, a u borbi za veliko finale po prvi će ga puta sa suprotne strane čekati Novak Đoković koji je još u utorak navečer s 3:0 porazio Taylora Fritza.

- Ne može biti bolje od toga. Posljednja dva meča bila su teška i igrao sam protiv Amerikanaca, a nadam se da ćete me gurati i za dva dana - rekao je NCAA prvak iz 2022. kada su ga upitali za najavu polufinala protiv Đokovića koje se igra u petak od 21:00.

Sheltonu je do posljednjeg Grand Slama sezone najveći uspjeh karijere bilo četvrtfinale Australian Opena.

Spomenimo i da je polufinale u ranim satima srijede izborila i Čehinja Karolína Muchová koja je s 2:0 u setovima (6:0, 6:3) izbacila rumunjsku predstavnicu Soranu Cirsteu. Muchová će za finale igrati protiv Amerikanke Coco Gauff koja je izbacila Jeļenu Ostapenko.

Linker
30. travanj 2024 19:20