Stefanos Tsitsipas

 GLYN KIRK Afp
PALA JE ODLUKA

Posljedice bizarnog meča: Ekspresno izjednačena najveća kazna u povijesti Wimbledona!

‘Moram reći da je to bilo stvarno loše s moje strane. Nikad prije to nisam napravio‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. srpanj 2022. 10:36

Grčki tenisač Stefanos Tsitsipas dobio je najveću ukupnu kaznu na Wimbledonu dosad za nesportsko ponašanje u meču 3. kola kojeg je odigrao s Australcem Nickom Kyrgiosom.

Grk je dobio dva upozorenja za nemarno napucavanje loptice, jednom u publiku, a drugi put vrlo jako u ploču nakon Kyrgiosovog servisa ispod pazuha.

Sveukupno mora platiti kaznu od 10.000 dolara, javlja Sky Sports.

Kyrgios je istu takvu kaznu dobio za svoje ponašanje u meču 1. kola u kojem je svladao britanskog tenisača Paula Jubba. On je tada priznao da je pljunuo u smjeru gledatelja koji mu je dobacivao.

Temperamenti Australac nije se mogao suzdržati ni u subotnjem meču te je kažnjen s dodatnih 4.000 dolara za psovanje, te je neprestano od suca Damiena Dumusoisa i drugih dužnosnika turnira tražio da Tsitsipas bude isključen zbog svog prvog prekršaja.

image

Nick Kyrgios i Stefanos Tsitsipas

GLYN KIRK Afp

Naime, postoji poseban prekršaj zlouporabe lopte, definiran kao ‘namjerno izbijanje lopte izvan ograde igrališta, opasno ili nesmotreno udaranje lopte unutar terena ili udaranje lopte uz nemarno zanemarivanje posljedica‘.

Tsitsipas se za svoje ponašanje ispričao te je nakon meča priznao da je izgubio mirnoću jer se Kyrgios nastavio žaliti sucu.

Grk je Kyrgiosa nazvao nasilnikom, te je dodao:

- Moram reći da je to bilo stvarno loše s moje strane. Nikad prije to nisam napravio, nikad nisam izbacio loptu s terena na taj način. Ispričao sam se ljudima. Ne znam što mi je to prolazilo kroz glavu u to vrijeme. Mislim da je i on bio dijelom toga, sa svim tim cirkusom koji se događao na drugoj strani mreže – izjavio je Tsitsipas.

Dodao je kako je sve skupa na neki način postalo vrlo zamorno.

- Nisam pogodio nikog od ljudi. Loptica je udarila u zid, hvala Bogu. Sigurno to neću učiniti ponovno, a svakako je to moja odgovornosti. Ali postojalo je i nešto što je stvorilo takvo moje ponašanje kakvo inače ne prakticiram.

Kyrgios je pak smatrao da se nema zbog čega ispričavati.

- Nisam siguran kako sam ga to maltretirao. On je bio taj koji je mene gađao lopticama, on je bio taj koji je pogodio gledatelja, on je bio taj koji ju je napucao izvan stadiona. Ja nisam učinio ništa. Osim toga što sam odlazio naprijed-natrag do suca, nisam učinio ništa prema Stefanosu što bi bilo omalovažavajuće – poručio je Kyrgios...

Linker
10. svibanj 2024 08:06