Carlos Alcaraz i Novak Đoković

 ANDY HOOPER/DMG MEDIA/PROFIMEDIA
LOV NA WIMBLEDON

Potez koji je ostavio Srbiju u čudu: Otac velike zvijezde snimao svaki detalj, a sada se javio i Novak Đoković

Dva vodeća tenisača svijeta mogu se susresti tek u finalu najprestižnijeg turnira na svijetu
Piše: SNObjavljeno: 11. srpanj 2023. 18:14

Carlos Alcaraz trenutačno je prvi, a Novak Đoković drugi igrač na ATP ljestvici. U istoj konstelaciji snaga stigli su i na Wimbledon. Španjolac je prvi nositelj, a srpski tenisač drugi, stoga bi snage mogli odmjeriti jedino u finalu ovogodišnjeg izdanja najprestižnijeg turnira na svijetu. Koliko su obojica posvećena pohodu na tron u All England Clubu, svjedoče i vijesti koje je prenio B92.

Naime, dva su tenisača u ponedjeljak odrađivala treninge na bliskim terenima, praktički, jedan do drugog. Pritom, Alcarazov otac u jednom je trenutku počeo snimati Đokovićev trening, što se nije svidjelo njegovu taboru, a srpski mediji iznenađeni su takvim potezom.

- Okolnosti su takve da na treninzima nemamo privatnost, iako ponekad bih htio više privatnosti. To daje više mogućnosti da isprobam neke stvari, da komuniciram jasnije sa svojim timom. Činjenica je da nisam u potpunosti opušten na treningu. Znaš da su tu tvoji rivali, znaš da svi gledaju preko ramena šta se događa, na čemu radiš. Svaki udarac se mjeri, procjenjuje i ocjenjuje. To kroz neku analizu utječe na eventualni susret sa Alcarazom ili bilo s kim drugim. Koncentracija je potrebna. Za mene je trening kao meč - poručio je Đoković.

Linker
19. svibanj 2024 01:26