Novak Đoković

 CLIVE BRUNSKILL/Getty Images Via Afp
TOTALNA ROŠADA

Povijesni dan za tenis: dogodit će se neviđena promjena, Hrvat na korak do svjetskog vrha

Još se nikad nije dogodilo da se svi brojevi jedan u singlu i parovima promijene u istom danu
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 06. rujan 2023. 10:09

U novijoj povijesti tenisa tako nešto nikad se nije dogodilo: na najnovijim ATP i WTA listama, koje će izaći u tjednu nakon US Opena, posljednjeg Grand Slam turnira u godini, promijenit će se svi vodeći igrači(ce) u pojedinačnoj konkurenciji i u konkurenciji parova.

Bez obzira kako završio turnir tenisača, jasno je da će Novak Đoković na prvom mjestu zamijeniti Carlosa Alacraza. Mladi Španjolac brani maksimalnih 2000 poena, a Srbin čistu nulu, što s dosadašnjim bodovnim saldom Đokovića čini nedostižnim.

U ženskoj konkurenciji WTA pozicija broj jedan pripast će Bjeloruskinji Arini Sabalenki koja će "detronizirati" Igu Świątek. Obje su igračice dogurale do osmine finala gdje je Jelena Ostapenko izbacila Świątek koja brani 2000 poena, a "zaradila" samo 240, dok je Sabalenka uoči današnjeg četvrtfinala protiv Kineskinje Zheng Qinwen već upisala 430 od 780 branjenih "poena". Dovoljno za smjenu na vrhu.

image

Arina Sabalenka

COREY SIPKIN/Afp

Austin Krajicek, koji je s Ivanom Dodigom dogurao do polufinala gdje igraju s Rajeevom i Salisburyjem, bit će novi broj jedan u parovima (Dodig će se, usput rečeno, popesti na drugo mjesto, što mu je najbolji plasman karijere). Kod žena će to biti ili Coco Gauff i Jessica Pegula na podjeli prvog mjesta, ili Tajvanka Hsieh Su-wei, umjesto dosad vodeće Katerine Siniakove...

image

Ivan Dodig i Austin Krajicek

MATTHEW STOCKMAN/Getty Images Via Afp

Linker
07. svibanj 2024 01:02