Novak Đoković bi se mogao boriti za novu titulu u Wimbledonu

 ADRIAN DENNIS Afp
KAKO VLADA KAŽE

Preokret koji je Novak Đoković dugo sanjao: Prvi tenisač svijeta sada može nastupiti na najvećem Grand Slamu!?

Situaciju s najvećim teniskim turnirom objasnio je Tim Henman koji je dio organizacije Wimbledona
Piše: S.N.Objavljeno: 18. veljača 2022. 13:25

Novak Đoković nije smio igrati na Australian Openu, a zbog činjenice da nije cijepljen protiv covida, prijetilo mu je i neigranje na Roland Garrosu, odnosno Wimbledonu.

No, izgleda kako je ipak došlo do preokreta oko nastupa u All England Clubu što je potvrdio Tim Henman, nekadašnja britanska teniska zvijezda, a sada jedan od glavnih ljudi u organizaciji Wimbledona.

Naime, aktualne mjere za ulazak u Veliku Britaniju kažu kako necijepljeni turisti smiju ući u državu ako dobiju negativan PCR test. Henman je u razgovoru za BBC Radio istaknuo kako ne misli da će Wimbledon provoditi neke svoje posebne mjere.

"Trenutno postoje mjere za ulazak u Veliku Britaniju koje je donijela Vlada i mi ćemo ih provoditi", rekao je Henman koji se osvrnuo na to da Đoković ne želi cijepiti te da je zbog toga spreman na rezultatsku žrtvu.

"Prije svega moram reći da je apsolutno njegovo pravo da donese odluku hoće li se cijepiti ili ne. Kao prvi igrač i sadašnji navijač to nije ono što sa želio čuti, ali sam to očekivao. On je spreman zbog toga podnositi restrikcije gdje smije putovati i koje turnire igrati, a s time možda gubi šansu da postane najveći igrač svijeta u povijesti. To dovoljno govori koliko je čvrst u svojoj odluci da napravi ono što je najbolje za njega", zaključio je Henman.

Linker
26. veljača 2024 06:34