JOE TOTH Afp
GDJE OVOG IMA?

Rusi poručili - ona je proizvod našeg tenisa! Slavi se velika pobjeda: ‘Sjajno, Bravo! Osvojili smo Wimbledon‘

Igrači iz Rusije i Bjelorusije nisu bili primljeni na Wimbledon ove godine zbog invazije trupa Vladimira Putina na Ukrajinu
Piše: HinaObjavljeno: 10. srpanj 2022. 08:31

Predsjednik Ruskog teniskog saveza Šamil Tarpišev pohvalio je pobjedu Elene Ribakine u finalu Wimbledona, opisujući igračicu kao čisti "proizvod" ruskog tenisa.

Rođena u Moskvi prije 23 godine, Ribakina je 2018. uzela kazahstansko državljanstvo, a u subotu je u finalu pobijedila Tunižanku Ons Jabeur, drugu igračicu svijeta, u tri seta 3-6, 6-2, 6-2.

Igrači iz Rusije i Bjelorusije nisu bili primljeni na Wimbledon ove godine zbog invazije trupa Vladimira Putina na Ukrajinu.

"Sjajno! Bravo Ribakina! Osvojili smo turnir u Wimbledonu", reagirao je Tarpišev, a prenosi ruska novinska agencija Ria Novosti.

Ribakina, koju je bivši ruski prvak Andrej Česnokov trenirao u Moskvi i Rusiji, dok nije postala treća igračica svijeta kao juniorka, uvijek je govorila da je iz Rusije otišla u Kazahstan jer je bila bolje sportski i financijski podržana.

Drugi ruski igrači slijedili su njegov primjer posljednjih godina, poput 33. tenisačice svijeta Julie Putinceve, četvrtfinalistice Roland-Garrosa 2016. i 2018. i Alexandera Bublika, pobjednika ATP turnira u Montpellieru ove godine.

Linker
19. travanj 2024 20:49