ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
VELIKANI U NEVJERICI

‘Sada razumijem zašto Rafa ovdje ima kip!; Nevjerojatne scene!; ‘A ja sam mislio da mu treba pustiti...‘

Tri velika imena komentirala su Nadalovu "čarobnu noć" ne vjerujući da je opet pobijedio srpskog tenisača
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 01. lipanj 2022. 08:33

Reakcije na "sudar Titana" u Parizu stale su se slijevati sa svih strana nakon Nadalove pobjede nad Đokovićem. Eurosportov Tim Henman, Mats Wilander i Alex Corretja komentirali su Nadalovu "čarobnu noć" ne vjerujući da je Nadal opet pobijedio srpskog tenisača.

"Nevjerojatne scene!", vikao je Henman. "Kvaliteta tenisa bila je vrhunska od početka do kraja - više od četiri sata, dugo u noć - jednostavno je ovo bilo nevjerojatno. Oni izvlače ono najbolje jedan u drugome. Jedan od njih zaostaje, drugi napada, onaj uzvraća, dolazi do još boljeg tenisa. Nadal je bio taj koji je brzo krenuo, Đoković se vratio i tada je on bio gore. Izmjena na osnovnoj liniji, iz kornera u kut, brzina kojom s takvom konzistentnošću udaraju loptu... nema neiznuđenih pogrešaka, čak ni nakon četiri sata i 20 minutu. Oduševljen sam, strast koju su ovi dečki ponovno pokazali je jednostavno nevjerojatna.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

"Teško je ovo opisati riječima, njih su dvojica od prve lopte do kraja udarali koliko su mogli; nije bilo previše grešaka, samo winneri...dobri servisi, dobri voleji, dobri drop shotovi. Što još možete tražiti? Ništa, samo živite trenutak! Kao u nekom snu je biti ovdje i gledati ovaj meč. Sada razumijem zašto Rafa ovdje ima kip, ovdje se osjeća kao da je vitez."

image
CHRISTOPHE ARCHAMBAULT Afp

Wilander se složio s kolegama: "Nevjerojatan trud! Kod 5-2 u četvrtom setu sam mislio da bi Nadal trebao pustiti, a onda je počeo udarati loptu opet jače, ponovno je pronašao svoj ritam. Ovo je bio meč za pamćenje.

Linker
08. svibanj 2024 01:46