Elina Svitolina

 GLYN KIRK Afp
ŠOK U WIMBLEDONU

Senzacija na Centralnom terenu: Najveća favoritkinja za naslov poražena od 76. igračice svijeta

Poljakinja iz Londona ipak odlazi s rezultatom karijere s najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu
Piše: SNObjavljeno: 11. srpanj 2023. 17:31

Wimbledon je ponovno svjedočio velikom iznenađenju. Prva nositeljica najprestižnijeg turnira na svijetu, Iga Świątek, ispraćena je iz All England Cluba porazom u četvrtfinalu od 76. igračice svijeta, Eline Svitoline 5:7, 7:6(5), 2:6. Ukrajinka će drugi put u karijeri zaigrati u polufinalu Wimbledona, a prošlogodišnje izdanje turnira propustila je zbog trudnoće.

Da utorak i neće biti tako "dobar dan u uredu" za poljsku tenisačicu, vidjelo se već u prvom setu. Iako je Świątek vodila 5:3, do prvog seta stigla je Svitolina, osvojivši iduća četiri gema u nizu.

Prva igračica svijeta "na mišiće" je stigla do izjednačenja u drugom setu, u 13. igri, da bi ukrajinska predstavnica u potpunosti preuzela inicijativu u odlučujućem setu i osigurala si kartu za polufinale gdje će ju čekati Čehinja Markéta Vondroušová, 42. tenisačica svijeta. Iako je trenutno 76. na WTA ljestvici, Svitolina najbolji renking karijere pamti iz rujna 2017., kada je bila treća na svijetu.

S druge strane, Świątek je bila najveća favoritkinja za titulu u Londonu, a iz Engleske će ipak otići s najboljim rezultatom karijere s Wimbledona - četvrtfinalom.

Linker
06. svibanj 2024 04:05