LUKE HALES Getty Images Via Afp
NEVJERICA U NEW YORKU

Senzacija na US Openu: 74. tenisač svijeta ‘pomeo‘ Carlosa Alcaraza

Ovim porazom prekinut je Alcarazov niz od 15 pobjeda na Grand Slam turnirima
Piše: SNObjavljeno: 30. kolovoz 2024. 06:12

Veliko iznenađenje dogodilo se u New Yorku. Nizozemac Botic van de Zandschulp, inače 74. tenisač svijeta, u ranim je satima petka s US Opena izbacio Carlosa Alcaraza i 21-godišnjem Španjolcu priuštio najgori Grand Slam rezultat u tri godine.

Treći tenisač svijeta oprostio se od posljednjeg Grand Slam turnira već u drugom kolu i to nakon dva sata i 21 minute igre. 28-godišnji nizozemski predstavnik slavio je s 3:0 u setovima od kojih je posebno impresivan bio u prvom kojeg je osvojio sa 6:1. U preostala dva rezultat je bio 7:5 i 6:4.

Alcarazu ovo najgori Grand Slam rezultat od Wimbledona 2021. godine.

"Van de Zandschulpovi udarci zvučali su poput projektila", čudili su se u izvještaju španjolske Marce, dok AS piše o "totalnoj katastrofi za Alcaraza".

Ovim porazom prekinut je Alcarazov niz od 15 pobjeda na Grand Slam turnirima, dok je Van de Zandschulp postao prvi Nizozemac od 1991. godine koji je na US Openu upisao pobjedu nad TOP 3 igračem.

Podsjetimo, Španjolac je u ovoj godini osvojio Roland Garros i Wimbledon, dok je na Australian Openu dogurao do četvrtfinala. Spomenimo i da Van de Zandschulpa u trećem kolu čeka 25. tenisač svijeta, Britanac Jack Draper.

image

Botic van de Zandschulp

CHARLY TRIBALLEAU Afp
image
MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp
image
CHARLY TRIBALLEAU Afp
image
LUKE HALES Getty Images Via Afp

image
MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp
image
CHARLY TRIBALLEAU Afp

Linker
05. rujan 2024 10:50