MARTIN BUREAU Afp
PORAŽENA I ANA KONJUH

Senzacija u Roland Garrosu: Dvostruki finalist ispao u 1. kolu nakon vodstva 2:0 u setovima

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh okončala je nastup na Roland Garrosu u 1. kolu
Piše: HinaObjavljeno: 30. svibanj 2021. 18:04

Nakon što je bila uspješna u kvalifikacijama na startu glavnog dijela turnira za 23-godišnju Dubrovčanku previsokom preprekom pokazala se treća nositeljica Bjeloruskinja Arina Sabalenka koja je bila bolja sa 6-4, 6-3.

U susretu koji je trajao sat i 15 minuta kobna po Konjuh je bila igra na njezinom servisu jer je osvojila samo tri gema na svom početnom udarcu, a četiri na servisu Sabalenke.

Imala je Konjuh dva puta "break" prednosti u prvom setu, vodila je sa 2-0 i 4-2, no Sabalenka se uspijevala vratiti. Ključnom se pokazala serija od šest uzastopnih gemova Bjeloruskinje krajem prvog i početkom drugog seta kojima je zaostatak od 2-4 pretvorila i osvajanje prvog seta sa 6-4 i prednost od 2-0 u drugom.

Konjuh je od sredine prvog do sredine drugog seta izgubila čak pet uzastopnih gemova na svom servisu, a uz takav učinak nije mogla do pozitivnog rezultata protiv tenutačno četvrte igračice svijeta.

Ispadanjem Konjuh Hrvatska je ostala na još samo dvoje predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji u Roland Garrosu, Petri Martić koja će u 1. kolu u ponedjeljak igrati protiv Talijanke Camille Giorgi te Marinu Čiliću koji će također u ponedjeljak za suparnika imati mladog Francuza Arthura Rinderknechta.

Thiem ispao nakon vodstva 2:0

Trenutačno četvrti tenisač svijeta, pobjednik prošlogodišnjeg US Opena i dvostruki finalist Roland Garrosa (2018, 2019) Austrijanac Dominic Thiem svoj je nastup na ovogodišnjem Roland Garrosu okončao već u 1. kolu, bolji od njega bio je Španjolac Pablo Andujar sa 4-6, 5-7, 6-3, 6-4, 6-4.

Do prošle godine kada je igrao finale Australian Open te osvojio US Open, 27-godišnji Thiem je najbolje rezultate ostvarivao upravo na Roland Garrosu gdje je 2016. i 2017. godine stizao do polufinala, a 2018. i 2019. do finala.

Linker
26. travanj 2024 23:14