Serena Williams

 SHUHEI YOKOYAMA The Yomiuri Shimbun Via Afp
SJAJNE VIJESTI

Serena se vraća! Kraljici Wimbledona stigla pozivnica za All England Club: ‘Presretna sam...‘

Vratit će se Williams i prije Wimbledona, odigrat će parove u Eastbourneu.
Piše: HINAObjavljeno: 14. lipanj 2022. 17:57

Bivši svjetski broj jedan ženskog tenisa, Amerikanka Serena Williams nastavit će svoj lov za 24. grand Slam naslovom u pojedinačnoj konkurenciji na Wimbledonu nakon što je objavljeno u utorak da je od organizatora turnira dobila pozivnicu (wild card).

Četrdesetogodišnja Amerikanka, koja je sedam puta slavila u Wimbledonu i nije igrala otkad je prošle godine odustala od nastupa u prvom kolu, pala je na 1208. mjesto WTA ljestvice. U srijedu je dala naslutiti kako namjerava igrati na trećem grand slam turniru szone, no prije toga će nastupiti u parovima na turniru u Eastbourneu zajedno s Tunižankom Ons Jabeur.

- Presretna sam što se vraćam u Eastbourne i u Englesku i što ću igrati na travi, podlozi na kojoj sam bila tako uspješna u karijeri - rekla je Serena Williams.

Britanska udruga za tenis na travi (LTA) priopćila je da par Williams i Jabeur vjerojatno neće odigrati svoj prvi meč prije utorka u Eastbourneu.

Otkako je podigla svoj posljednji Grand Slam trofej na Australian Openu 2017. godine, Williams je u lovu za 24. titulom s kojom će se, ako je osvoji, izjednačiti s Australkom Margaret Court.

Linker
27. travanj 2024 00:38