Prijatelji i rodbina Henryja Searlea

 ADRIAN DENNIS Afp
VELIKA NADA

Slavlje u Wimbledonu, Britanci nakon više od 60 godina dočekali pobjednika: ‘Nevjerojatno, poseban osjećaj!‘

Posljednji britanski naslov za juniore na Grand Slamu na travi osvojio je Stanley Matthews
Piše: HinaObjavljeno: 16. srpanj 2023. 16:31

Henry Searle okončao je 61-godišnje čekanje Britanaca na juniorski pojedinačni naslov u Wimbledonu kada je u nedjelju u finalu pobijedio petog nositelja Rusa Jaroslava Demina s 6-4, 6-4.

Searle, koji je imao devet aseva i 22 winera kako bi zaključio pobjedu u 83 minute, osvojio je naslov bez izgubljenog seta na turniru.

image

Henry Searle

ADRIAN DENNIS Afp
image
ADRIAN DENNIS Afp

"Nevjerojatno je bilo igrati na Wimbledonu. To je prilično poseban osjećaj. Nastavit ću marljivo raditi i vidjet ćemo što će se dogoditi", rekao je 17-godišnji Searle, koji je pobijedio četiri nositelja na putu do naslova.

Posljednji britanski naslov za juniore na Grand Slamu na travi došao je kada je Stanley Matthews, sin i imenjak slavnog engleskog nogometaša, pobijedio daleke 1962. godine.

image
ADRIAN DENNIS Afp
image

Britain‘s Henry Searle returns the ball to Russia‘s Yaroslav Demin during their boys‘ singles final tennis match on the last day of the 2023 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 16, 2023. (Photo by Adrian DENNIS/AFP)/RESTRICTED TO EDITORIAL USE

ADRIAN DENNIS Afp

Linker
26. srpanj 2024 17:46