Tamara Zidanšek
 CHRISTOPHE ARCHAMBAULT Afp
SENZACIJA U PARIZU

Slovenka ušla u polufinale Roland Garrosa! Španjolku je nadigrala u meču punom preokreta

Tamara Zidanšek slavila je protiv Španjolke Paule Badose i ušla među četiri najbolje.
Piše: HINAObjavljeno: 08. lipanj 2021. 18:38

Nepostavljena Slovenka Tamara Zidanšek (23) stigla je do Grand Slam polufinala Roland Garrosa pobijedivši nakon velike borbe Španjolku Paulu Badosu sa 7-5, 4-6, 8-6.

Zidanšek je postala tek druga Slovenka s grand slam polufinalom, a Mima Jaušovec je 1977. godine osvojila Roland Garros.

Sraz dvije grand slam četvrtfinalne debitantkinje bio je pun preokreta, svjetski broj 85. Zidanšek vodila je s 1-0 u setovima i 4-2 u drugom, ali je 35. igračica svijeta Badosa potom dobila šest gemova u nizu.

Bivša natjecateljska snowboarderica Zidanšek kod 6-6 u trećem spasila je tri "break-lopte", a potom iskoristila drugu meč loptu za najveći uspjeh u karijeri. U polufinalu će igrati protiv Ruskinje Anastasije Pavljučenkove (WTA-32.) koja se plasirala u svoje prvo polufinale na Roland Garrosu, ali i nekom grand slam turniru, nakon što je eliminirala svoju partnericu s kojom igra u paru Kazahstanka Elenu Ribakinu (WTA-22.) sa 6-7 (2/7), 6-2, 9-7.

"Ovo je previše emocija, jako sam sretna. To je moje prvo polufinale, wow, to je bio nevjerojatan meč!", kazala je nakon meča 29-godišnja Pavljučenkova.

Ribakina je u prvom setu povela 4-1, ali ju je Pavljučenkova sustigla i izjednačila 4-4, no onda je kazahstanska tenisačica dominirala u tie-breaku.

Poslije toga je ruska tenisačica brzo osvojila drugi set nakon što je dva puta uzela servis suparnici. I nakon dva i pol sata igre slavila je Ruskinja.

Pavljučenkova i Ribakina igraju u četvrtfinalu parova protiv Poljakinje Magde Linette i Bernarde Pere.

Linker
14. travanj 2024 16:52