GLYN KIRK Afp
TEŽAK UDARAC

Šok za najboljeg hrvatskog tenisača! Marin Čilić dobio koronu i odustao od Wimbledona: ‘Srce mi je slomljeno‘

‘Bio sam u samoizolaciji i nadao sam se da ću biti spreman, ali nažalost još uvijek se ne osjećam dobro‘
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 27. lipanj 2022. 20:21

Wimbledon jedva da je i počeo, a Hrvatska je i prije prvog zakazanog nastupa u All England Club ostala bez predstavnika u muškoj konkurenciji. Nakon Borne Ćorića, nastup je otkazao i Marin Čilić, i to zbog covida-19.

Najbolji hrvatski tenisač, koji je prema kladionicama bio među sedam-osam najvećih favorita, vijest je podijelio na Twitteru.

"Sa žaljenjem vas moram obavijestiti da sam imao pozitivan test na covid. Bio sam u samoizolaciji i nadao sam se da ću biti spreman, ali se nažalost i dalje osjećam loše i ne mogu pružiti najbolje od sebe", objavio je Čilić, koji je u prvom kolu u utorak trebao igrati protiv Amerikanca Mackenzieja McDonalda.

Dodao je da je utučen što će propustiti Wimbledon i što mu sezona na travi završava na ovakav način. Jedini turnir koji je odigrao na travi bio je Queen's, gdje je stigao do polufinala i izgubio od Krajinovića.

Čiliću je ovo prvi put u karijeri da propušta Wimbledon, a Hrvatska će nesretnom igrom slučaja prvi put u povijesti biti bez ijednog predstavnika u muškom turniru. Međugorac je bio u All England Clubu čak i 2013. godine, kad mu je ITF priuštio svinjariju i optužio ga za nepostojeći doping, zbog čega su ga prisilili da bez borbe preda meč drugog kola protiv Kennyja de Scheppera.

Sreća je u nesreći da odustajanje za Čilića nema nikakvu bodovnu štetu, budući da se u Wimbledonu ove godine ne dodjeljuju bodovi. Štoviše, na sljedećoj će ljestvici čak i napredovati za jednu stepenicu - sa 17. na 16. mjesto. Prošlogodišnjem polufinalistu Denisu Shapovalovu, naime, otpada 720 bodova, zbog čega će ispasti iz Top 20.

Kako sada stvari stoje, Čilića ćemo na terenu idući put vidjeti tek početkom kolovoza, kada kreće sezona na američkom betonu. Za srpanj je najavio odmor, koji je sada neplanirano produljen za još dva tjedna.

Kad je riječ o ženskom turniru, sve hrvatske predstavnice na teren izlaze u utorak. Janu Fett u 14.30 na Centralnom terenu čeka najveći meč karijere protiv prve nositeljice Ige Swiatek. Petra Martić i Shelby Rogers zaključit će program na terenu 7 (četvrti meč iza podneva), dok će Donna Vekić protiv Jessice Pegule igrati zadnji, peti meč na terenu 17.

Linker
27. travanj 2024 02:36