JAMIE SQUIRE Getty Images Via Afp
RUDARSKI DO GRAND SLAMA

Španjolski tenis ima novog Rafu! Iščupao nemoguće, čudesno preokrenuo i neodoljivo podsjetio na legendu

Pred Jódarom je sad velika odluka, ili će otići na sveučilište ili u profesionalce...
Piše: SNObjavljeno: 08. rujan 2024. 12:50

Španjolski muški tenis je rudnik talenata! Započinje tako Marca tekst o novom pobjedniku juniorskog US Opena Rafaelu Jódaru, koji je u jučerašnjem finalu nadjačao Norvežanina Nicolaija Budkova Kjaera s 2-6, 6-2 i 7-6(1) te postao četvrti španjolski osvajač juniorskog US Opena.

Sedamnaestogodišnjak iz Madrida je nakon izgubljenog prvog seta zaostajao s breakom u drugom, ali se uspio vratiti iz "mrtvih", a potom sjajnim servisima, zahvaljujući visini od 190 centimetara, otklonio svaku prijetnju protivnika i odveo meč u treći set gdje je slavio u super-tiebreaku prepustivši Norvežaninu tek jedan poen podsjetivši tako na legendarnog Rafaela Nadala za kojeg termin "izgubljen meč" nije postojao do zadnje loptice, koji je "rudarski" došao do brojnih nevjerojatnih preokreta i titula...

image

Rafael Jodar

MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp

Rafael Jódar postao je 14. Španjolac s naslovom pobjednika na nekom od četiri juniorska Grand Slam turnira. Zanimljivo, na toj listi nema Nadala što sugerira da osvajanje "major" turnira u juniorskoj konkurenciji nipošto nije garancija za uspjeh u seniorskoj karijeri, a istovremeno i da mladi, talentirani tenisači bez naslova u mlađim uzrastima mogu ostvariti velike uspjehe među profićima.

Marca naglašava da je pred Jódarom sad velika odluka, ili će otići na američko sveučilište ili u profesionalce...

image

Rafael Jodar

MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp

Linker
08. rujan 2024 12:51