Danil Medvjedev

 KENA BETANCUR Afp
SAMA ELITA

Spektakularna završnica US Opena: Medvedev pobijedio vlastitog kuma i izborio polufinale

U drugom polufinalnom meču Britanac Ben Shelton igrat će sa Novakom Đokovićem
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. rujan 2023. 22:56

Ruski tenisač Danil Medvjedev plasirao se u polufinale US Opena, posljednjeg Grand Slam turnira u godini, nakon što je u četvrtfinalu svladao sunarodnjaka i kuma Andreja Rubljova sa 6-4, 6-3, 6-4.

Premda je rezultatski Medvjedev naizgled lako dobio ovaj meč, bila je to u većini susreta ravnopravna borba u kojoj je Rubljov u svakom od setova imao startnu prednost koju je potom gubio.

Meč je Rubljov otvorio s 3-0, ali ništa mu to nije značilo jer je Medvjedev uzvratio s tri gema u nizu i potom kod 5-4 napravio novi break za osvajanje prvog seta.

Drugi set opet je Rubljov otvorio dobro. Taj put je poveo 3-1 samo da bi izgubio pet gemova u nizu te se time našao u zaostatku od dva seta.

image
AL BELLO Getty Images Via Afp

Borio se Rubljov, trudio svim silama uzvratiti suparniku pa je tako i u trećem setu dva puta imao break prednosti. Ni to mu nije bilo dovoljno barem da produži meč već je sve završilo u tri seta. Sjajan je bio posljednji gem meča u kojem je Rubljov spasio četiri meč lopte. No, dalje od toga nije išlo i tu je završila njegova ovoljetna njujorška priča.

Medvjedev se tako plasirao u polufinale jedinog Grand Slam turnira kojeg je osvojio u karijeri. U New Yorku je najbolji bio 2021. godine.

Rubljov i dalje ostaje bez polufinala na Grand Slam turnirima. Četiri puta je četvrtfinale igrao na US Openu, po dva puta na Australian Openu i Roland Garrosu te jednom u Wimbledonu, ali se ni jednom još nije plasirao u polufinale.

Medvjedev će u polufinalu igrati protiv pobjednika meča prvog nositelja, Španjolca Carlosa Alcaraza i Nijemca Alexandra Zvereva.

U utorak su međusobni polufinalni meč osigurali Srbin Novak Đoković i Amerikanac Ben Shelton.

Linker
26. travanj 2024 16:22