Švicarski list tvrdi da bi Đoković mogao odustati od Wimbledona

 PEDJA MILOSAVLJEVIC Afp
TVRDNJE IZ ŠVICARSKE

Sprema se veliki Đokovićev bojkot i novi potres u svijetu tenisa, u cijelu priču uključen i legendarni Hrvat?!

Prvi tenisač svijeta sada je u žiži zanimanja jer je otvoreno kritizirao Wimbledon
Piše: SNObjavljeno: 29. travanj 2022. 15:27

Igrao ili ne igrao Novak Đoković je uvijek jedna od glavnih tema sportskih medija diljem svijeta. Prvi tenisač svijeta sada je u žiži zanimanja jer je kritizirao Wimbledon zbog zabrane nastupa ruskim i bjeloruskim tenisačicama i tenisačima na trećem Grand Slam Turniru sezone.

"Osobno smatram da nema potrebe za suspenziju ruskih tenisača. Natjecanje je njihovo pravo. Postoji pravilo protiv diskriminacije u tenisu koje kaže da svatko može igrati po rangu, a ne po nacionalnosti, a Wimbledon ga je prekršio", rekao je Đoković prije nekoliko dana.

image
PEDJA MILOSAVLJEVIC Afp

Čelnici All England Cluba su mu odgovorili rekavši smatraju da je njihova odluka ispravna i odgovorna, a cijela priča ide dalje. Naime, švicarski list Brick donosi priču kako bi srpski tenisač zbog svega mogao bojkotirati Wimbledon, a u cijelu priču je uključen i hrvatski trener Nikola Pilić. Naime, Švicarci tvrde kako je upravo Pilić savjetovao Đokovića da se ne pojavi u All England Clubu.

"Suspenzija ruskim i bjeloruskih tenisačica i tenisača s Wimbledona je uzrokovala ozbiljne reakcije, a sada Novak Đoković razmišlja o nastupu. Moglo bi se dogoditi da najbolji tenisač svijeta bojkotira turnir. Tako barem kaže hrvatski trener Nikola Pilić", piše Brick.

Švicarci se pozivaju na nedavnu Pilićevu izjavu. On je rekao kako bi tenisači trebali podići svoj glas i stati uz ruske i bjeloruske kolege kako bi vidjeli reakciju Wimbledona.

Linker
25. travanj 2024 16:35