TIMOTHY A. CLARY Afp
DRAMA NA KRAJU MEČA

Srbija u šoku, Đoković je imao ogromnu šansu za spas u velikom finalu: ‘Nisam želio da Novak to vidi!‘

‘Moje noge su nestale, i da je Novak to osjetio, ne bi bilo dobro za mene‘, tvrdi Medvjedev.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. rujan 2021. 10:18

"Dobio sam grčeve na 5:3 u posljednjem setu, možda i zbog pritiska jer sam imao meč loptu na 5:2 i nisam uspio završiti. Moje noge su tada nestale. Poslije na 5:3 i na 5:4, gotovo da nisam mogao hodati. Ako pogledate snimku, kada sam išao po ručnik, jedva sam hodao. Nisam nikako želio da Novak to vidi, jer ako bi on to osjetio, ne bi bilo dobro. Na 40:15, na dvije meč lopte, razmišljao sam: 'idi na as, pokušaj pogoditi'... Uslijedila je velika dvostrukaa greška, onda sam si ponovno rekao: 'pokušaj pogoditi prvi servis'. I uspio sam!", riječi su velikog pobjednika Daniila Medvjedeva koji je pred kraj povijesnog finala US Opena zapravo vodio bitku sa samim sobom.

image
KENA BETANCUR Afp

Znamo kako je završilo. Rus je s glatkih 6:4, 6:4, 6:4 osvojio svoj prvi Grand Slam u karijeri, spriječio Novaka Đokovića na putu do rekordnog 21. Grand Slama i uskratio mu priliku da nakon više od 50 godinu ponovi legendarnog Roda Lavera i uzme sva četiri Grand Slama u kalendarskoj godini.

image
TIMOTHY A. CLARY Afp

A imao je srpski tenisač veliku priliku pred sam kraj meča, kako je kasnije otkrio Medvjedev. Da je srpski tenisač uspio doći do tog trećeg seta, tko zna kako bi sve završilo, nagađaju danas mediji u Srbiji koja je potresena prokockanom šansom svog najboljeg sportaša.

"Najteži Novakov poraz u posljednjih 11 godina", "Surovi Medvjedev ugasio Đokovićeve snove", "Đokovića nikada nismo vidjeli nervoznijeg, a bijes je iskalio udarajući sam sebe", 'Novak u suzama završio finale US Opena", "Najdirljivija scena u tenisu ikada", "Novak se rasplakao usred finala", samo su neki od naslova u srpskim medijima, koji žale za velikom propuštenom prilikom.

image
KENA BETANCUR Afp

Đoković se, naime, dvaput imao šansu vratiti u meč. Prvi put kod 2:1 u drugom setu kada je prokockao break šansu, pa razbio reket i dobio opomenu, a onda ponovno u trećem setu, kada se nakon 5:1 vratio na 5:4, i onda u dramatičnom desetom gemu, na servis Medvjedeva, kada je Rus po vlastitom priznanju, jedva stajao na nogama od bolova.

image
Đoković statistika
SOFASCORE
Statistika: Sofascore

Ključ velikog finala otkriva i statistika. Đoković je iskoristio tek jednu od šest break-lopti (17 posto), dok je Rus s druge strane imao 4 osvojena breaka od 8 prilika i znatno bolje iskorišten drugi servis. Jednostavno, Nole je ovoga puta propustio svoje šanse...

Linker
18. travanj 2024 20:46