Novak Đoković

 SEBASTIEN BOZON Afp
BROJNI PODRŽALI NOVAKA

Sve je jača kampanja za Đokovića! Australac se zarazio Covidom pa otkrio: ‘Prema onome što sam vidio u SAD-u...‘

Kratko se izjasnio i američki tenisač John Isner: ‘Potpuna je ludost da ne može igrati‘
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 04. kolovoz 2022. 09:31

Nastavlja se još jedna u nizu ovogodišnjih drama vezanih uz Novaka Đokovića i njegove nastupe na najvećim turnirima. Nakon što je na početku sezone protjeran iz Australije sada je sasvim izgledno da srpski tenisač neće moći igrati ni na posljednjem Grand Slam turniru godine jer Amerikanci ne dozvoljavaju ulazak u zemlju stranim državljanima koji nisu cijepljeni protiv Covida-19. A Đokovićevi stavovi o cijepljenju odavno su poznati.

Nije Đoković, naravno, jedini sportaš koji se nalazi u ovakvoj situaciji, ni na nedavnom Svjetskom atletskom prvenstvu u Eugeneu nisu mogli nastupiti necijepljeni strani atletičari. No, osvajač 21 Grand Slam naslova svakako je najpoznatiji maneken antivakserskog pokreta među sportašima, pa oko njega ima i najviše prijepora, a vodi se i najbučnija kampanja kako bi mu se dopustio nastup na skorašnjem US Openu (29. kolovoza - 11. rujna). Uključili su se u nju i neki političari, poput zastupnika u Kongresu Louieja Gohmerta i Claudije Tenney, koji traže od predsjednika Joea Bidena i njegove administracije da naprave iznimku za Đokovića, a nekadašnji prvi reket svijeta ima veliku podršku i među kolegama tenisačima.

Među posljednjima se tako oglasio Australac John Millman koji se ovaj tjedan morao povući s turnira u Los Cabosu upravo zbog zaraze Covidom. Prošli je tjedan, međutim, igrao na turniru u Atlanti i tvrdi da ne može shvatiti zašto necijepljeni putnici ne mogu ući u SAD s obzirom na ono što je vidio.

"Bio sam u SAD-u i nisam stekao dojam da previše ljudi tamo slijedi bilo kakve preporuke ili smjernice. Što je u redu, ali onda ne vidim razlog zašto Novak Đoković ne može doći i natjecati se", napisao je Millman na Twitteru.

Nakon brojnih kritičkih odgovora, Australac se još jednom oglasio.

"Da budem jasan. Ako svi u zemlji slijede smjernice, onda sam za to da provode i politiku zabrane ulaska u zemlju za necijepljene. Ali prema onome što sam vidio, gotovo nitko se ne drži preporuka, a turnir je dopustio da igraju američki građani koji nisu cijepljeni."

Nešto kasnije, o ovoj se temi kratko izjasnio i američki tenisač John Isner. On je na pitanje poduzetnika Setha Dillona traži li neki od igrača aktivno od američke vlade da dopusti Đokoviću da igra, odgovorio na Twitteru:

"Da. Potpuna je ludost da Đoković ne može igrati."

Linker
27. travanj 2024 02:33