BEN STANSALL Afp
VELIKI PEH U EPSKOM MEČU

Svijet se čudio suzama hrvatske junakinje, Donna napokon otkrila razlog agonije: ‘Mislila sam da ću umrijeti‘

‘Moj team govori mi da moram biti ponosna, ali trenutno je teško biti pozitivan‘
Piše: SNObjavljeno: 11. srpanj 2024. 19:41

Donna Vekić u konačnici nije uspjela izboriti plasman u finale Wimbeldona. U polufinalnom susretu Talijanka Jasmine Paolini slavila je rezultatom 6:2, 4:6, 6:7 (8:10). Imala je Donna set i break viška, spasila je dvije meč-lopte i sjajno se držala u tie-breaku odlučujućeg seta, no Talijanka ide u svoj drugi Grand Slam finale...

Osječanka se rasplakala u više navrata tijekom meča, a na konferenciji za medije otkrila je i zašto.

- Mislila sam da ću umrijeti u trećem setu. Imala sam toliko bolova u ruci i nozi... Nije bilo lako. Plakala sam od svih tih bolova, nisam znala hoću li moći nastaviti igrati. Moj team govori mi da mogu biti ponosna na sebe. Teško je sada. Stvarno je teško. Sigurno će mi trebati nekoliko dana da se slegnu dojmovi, trenutno je teško biti pozitivan. Bilo je tako blizu, imala sam puno prilika - kazala je naša tenisačica, čiju emotivnu reakciju na tešku situaciju možete pogledati OVDJE.

image

Donna Vekić i Jasmine Paolini

BEN STANSALL Afp

Talijanska pobjednica poručila je da slijedi malo odmora, a onda potpuni fokus na finale.

- Pretpostavljam da je normalno biti umoran nakon ovakvog meča. Bio je to jako napet meč. Pokušala sam igrati najbolje što mogu, sada je vrijeme da se što bolje oporavim. Sada ću se okupati u ledu, ali sam presretna što sam u finalu - rekla je Paolini.

- Samo sam pokušavala razmišljati o tome što bih trebala napraviti poen po poen. Bilo je stvarno teško. Nema boljeg mjesta nego ovdje za borbu za svaki poen. Stvarno sam uživala igrati pred navijačima. Za tenisačicu je ovo najbolje mjesto za odigrati ovakak meč - zaključila je.

Ova 28-godišnjakinja, koja je igrala u svom prvom Grand Slam okršaju posljednja četiri turnira iz 43. pokušaja i nakon 11 godina na turneji, izgubila je od Talijanke rezultatom 2-6, 6-4, 7-6 (10/8). Jasmine Paolini u najdužem ženskom polufinalu odigranom u All England Clubu.

Linker
24. kolovoz 2024 09:14