ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
ROLAND GARROS

Swiatek nastavila pohod prema drugom naslovu u Roland Garrosu! Poljakinju u finalu čeka Amerikanka Coco Gauff

Prva tenisačica svijeta izdominirala je Kasatkinu, ostavivši Ruskinju na svega tri dobijena gema
Piše: HinaObjavljeno: 02. lipanj 2022. 18:53

U finalu ženskog dijela Roland Garrosa igrat će prva tenisačica svijeta Poljakinja Iga Swiatek i Amerikanka Coco Gauff. Swiatek je u polufinalu pobijedila Ruskinju Dariju Kasatkinu sa 6-2, 6-1, dok je Gauff bila bolja od Talijanke Martine Trevisan sa 6-3, 6-1.

Prva tenisačica svijeta je današnjim slavljem produžila pobjednički niz na 34 susreta u nizu. U subotu može postati prva tenisačica nakon Monike Seleš s dvije titule na Roland Garrosu u dobi od dvadeset i jedne godine. Prvu je osvojila u Parizu prije dvije godine.

U subotnjem finalu igrat će protiv 18-godišnje Amerikanke Coco Gauff koja će prvi put u karijeri igrati u finalu nekog grand slama.

Pariz joj je omiljeno mjesto, jer je prije četiri godine postala pobjednica French Youth Opena, a prošle godine je ostvarila najveći uspjeh do sada na najjačim turnirima - izborivši četvrtfinale.

Amerikanka zauzima 23. mjesto na WTA ljestvici, u karijeri je osvojila dva WTA turnira (Linz 2019, Parma 2021), a omiljena podloga joj je zemlja.

Swiatek i Gaufff su do sada igrale međusobno dva puta i oba puta je slavila Poljakinja. Ove godine u osmini finala Miamija je bilo 6-3, 6-1, a lani u polufinalu Rima 7-6 (3), 6-3.

REZULTATI - polufinale

Iga Swiatek (Polj / N.1) - Daria Kasatkina (Rus / N.20) 6-2, 6-1

Coco Gauff (SAD / N.18) - Martina Trevisan (Ita) 6-3, 6-1

Linker
26. travanj 2024 22:45