Tennys Sandgren
 WILLIAM WEST
AVION VRAĆEN U KALIFORNIJU

Tenisač s koronavirusom izazvao pomutnju uoči Australian Opena! ‘Može biti pozitivan još mjesecima‘

Dvostruki četvrtfinalist Australian Opena je upalio alarme i podigao razinu zabrinutosti objavom
Piše: D. BurazinObjavljeno: 14. siječanj 2021. 16:31

Čarter zrakoplovi su počeli letjeti sa svih strana svijeta prema Melbourneu, ukupno će ih oko petnaest s kapacitetom od najviše 25 posto prebaciti Down Under sudionike prvog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena. U tim zrakoplovima naći će se u tri dana između 1200 i 1300 ljudi. I nije trebalo dugo da se duhovi uzbude, za što je zaslužan Tennys Sandgren sa svojim objavama na Twitteru.

Dvostruki četvrtfinalist Australian Opena (lani je imao sedam meč-lopti protiv Rogera Federera) je upalio alarme i podigao razinu zabrinutosti objavom da je u ponedjeljak bio pozitivan na korona virus i da je to već drugi put da je pozitivan u posljednja dva mjeseca (prvi slučaj je bio oko Dana zahvalnosti). Sandgren je izrazio sumnju u valjanost PCR testova, pa je u sljedeća tri „tweeta“ objavio da „možda leti prema Melbourneu“, „da se pokušava ukrcati“ i „da je u avionu, Craig Tiley je čarobnjak“.

Tiley je direktor Australian Opena.

Niti četrdeset minuta kasnije novinar Ben Rothenberg je napisao da je avion koji je trebao poletjeti iz Los Angelesa vraćen na aerodrom, što je potvrdila njegova kolegica Karen Crouse, kao jedna od putnica u tom zrakoplovu. Jedan od tenisača, također u avionu, koji je želio ostati anoniman je rekao:

- Nisam siguran što se točno događa, hoće li on ostati u avionu ili ne. Nemam pojma.

Nešto kasnije se oglasio i Australian Open, također na Twitteru, objašnjavajući zašto je Sandgrenu dopušteno da se ukrca u avion.

- Neki ljudi koji su se oporavili od korona virusa i koji nisu zarazni, mogu biti pozitivni još nekoliko mjeseci. Stručnjaci za javno zdravstvo države Victoria procjenjuju svaki slučaj na temelju dodatnih medicinskih kartona kako bi se osiguralo da oni nisu zarazni prije ulaska u avion. Igrači i njihov tim bit će testirani svaki dan po dolasku u Australiju, puno stroži proces za bilo koga u hotelskoj karanteni.

Sandgren je poslije napisao da je bio bolestan prije osam tjedana i da je sada potpuno zdrav, te da ne postoji niti jedan dokument da je zarazan. Motivi američkog tenisača za seriju objava poznati su samo njemu, ali su zamutili vodu i izazvali probleme.

Inače, u saveznoj državi Victoria trenutno je samo 35 pozitivnih slučajeva, a Tennis Australia je u suradnji s državom uspjela nakon velikih pregovora osigurati s odgodom od tri tjedna održavanje Australian Opena, kao i još niz turnira prije i poslije Grand Slama. Koliko je do sada poznato, svi koji će sudjelovati na turnirima u Melbourneu obavezni su otputovati u ova dva dana, kasnije to neće biti moguće. Sve ih očekuje obavezna karantena od dva tjedna.

Andy Murray pozitivan, ništa od Australije?

U četvrtak su engleski novinari otkrili da je Andy Murray pozitivan na korona virus i da se nalazi u izolaciji u svojoj kući. Škot je tako u nemogućnosti otputovati u Melbourne na turnir za koji je dobio pozivnicu, teško je vjerovati da će mu biti dopušteno putovanje u naknadnom terminu.

Pozitivan je i Nicolas Massu, trener Dominica Thiema, kao i Madison Keys, a bez trenera bi mogao biti i Rafael Nadal. Carlos Moya, naime, nije krenuo na put zbog nekih obaveza, pa ako ne bude popuštanja sa strogim mjerama, Španjolca će voditi netko drugi.

Linker
24. travanj 2024 20:52