ELLA LING Dppi Via Afp
TEŠKA PRIČA

Tenisačica proživjela traumu, duguje 230.000 eura, sad se slomila pred svima: ‘Ne tjerajte me da plačem‘

‘Jako je teško. Teško je jer mi toliko znači što sam se vratila‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. srpanj 2024. 14:56

Britanska tenisačica Tara Moore (31) prije dvije godine je dobila privremenu zabranu nastupa zbog sumnje u uzimanje nandrolona i boldenona na turniru u Bogoti u travnju 2022. Ona je tvrdila kako nikada nije ‘svjesno uzela zabranjenu supstancu‘ te je uspjela dokazati da je čista.

Neovisni sud utvrdio je da Moore ‘nije kriva ni nemarno‘ za svoj nepovoljni analitički nalaz, već da je na doping testu pala zbog kontaminiranog mesa.

U svibnju 2022., kad je privremeno suspendirana, Moore je bila rangirana kao vodeća britanska igračica u ženskim parovima, a nakon toga

‘‘Trebat će više od 19 mjeseci da ponovno izgradimo, popravimo i obnovimo ono kroz što smo prošli. Ali vratit ćemo se jači nego ikada‘‘, poručila je Moore tada preko društvenih mreža.

Međutim, nakon stanke i pretrpljene traume nikad se više nije uspjela vratiti na staru razinu. Na ovogodišnjem Wimbledonu nastupila je s pozivnicom u paru s partnericom Sarah Beth Gray te je ispala odmah u prvom kolu.

Nakon meča se slomila na konferenciji za novinare. Otkrila je da duguje više od 230.000 eura za troškove suđenja, što je mogla riješiti naslovom u Wimbledonu, no tamo je zaradila tek oko 9.300 eura.

- Pomiješane su mi emocije, iskreno. Mislim da je puno trenutaka kada sam bila potpuno sretna i oduševljena što sam opet na terenu, ali postoje trenuci, kao na primjer sada, kada sam jako emotivno pogođena jer je teško. Jako je teško. Teško je jer mi toliko znači što sam se vratila i uvijek je posebno igrati ovdje - rekla je Moore.

Nakon toga je zaplakala, a novinari su je pitali kako namjerava vratiti dug.

- Ne tjerajte me da plačem još više! - bio je njen odgovor.

Linker
08. rujan 2024 01:28