ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
‘Poduzmite nešto!‘

Tisuće navijača zbog Đokovića poslalo poruku prema SAD-u, prijeti mu donedavno nezamisliv scenarij

Vijest o srpskom tenisaču nagnala je njegovu vojsku fanova da preuzmu stvar u svoje ruke
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 24. lipanj 2022. 08:50

"Dopustite Đokoviću da igra na US Openu 2022.", naziv je peticije koju je do petka ujutro na stranici Change.org potpisalo gotovo šest tisuća navijača. Vijest da osvajač 20 Grand Slamova neće moći putovati na američku turneju zbog aktualnih pravila o cijepljenju nagnala je njegovu vojsku fanova da preuzmu stvar u svoje ruke.

"U ovoj fazi pandemije nema apsolutno nijednog razloga da se Đokoviću zabrani nastup na US Openu. Američka vlada i Američki teniski savez (USTA) moraju raditi zajedno i dopustiti mu da igra. Ako necijepljeni Amerikanci mogu igrati, onda može i Đoković kao legenda tenisa. Poduzmite nešto, USTA", stoji u objašnjenju.

image

Novak Đoković za sada ne smije u SAD

ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

Strani državljani i dalje ne smiju ući u SAD ako nemaju potvrdu o cijepljenju, a prema posljednjim informacijama male su šanse da će se regulativa olabaviti do početka US Opena (29. kolovoza). Đoković bi prema Americi trebao krenuti i puno ranije, jer 14. kolovoza kreće Masters 1000 turnir u Cincinnatiju, a u tjednu prije toga domaćin Mastersa je Montreal. Isti uvjeti koje traži SAD, vrijede i za Kanadu, na što je Đokovića još prije nekoliko mjeseci upozorio direktor turnira Eugene Lapierre.

"Da se turnir igra danas, povratak u Kanadu za Novaka bi bio nemoguć", rekao je Lapierre, uz dodatak da se "situacija može i poboljšati i pogoršati".

Britanski je Telegraph prošli tjedan ekskluzivno objavio da će ruski i bjeloruski tenisači moći igrati na US Openu, no da za Đokovića neće biti popusta jer "nema planova za promjenu imigracijskih pravila koja zahtijevaju cijepljenje protiv covida".

Budući da se na Wimbledonu ne dodjeljuju bodovi, Đoković će za nešto više od tri tjedna pasti na sedmo mjesto ATP ljestvice, a kad se oduzme i 1200 bodova koje ne bi mogao obraniti u New Yorku, prijeti mu ispadanje iz Top 10.

Linker
22. rujan 2023 06:41