Đoković nije imao publiku na svojoj strani

 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
Legendarni hrvatski trener

‘To je sramota! Publika je bila nemoguća prema Đokoviću, što se to događa u ovom svijetu?‘

Nikola Pilić se smatra ‘Đokovićevim teniskim ocem‘, otkrio ga je dok je Novak još bio dijete
Piše: SNObjavljeno: 01. lipanj 2022. 10:18

Novak Đoković se nije uspio plasirati u polufinale Roland Garrosa. Srpskog tenisača je u drugom Grand Slam turniru sezone zaustavio Rafael Nadal, a cijeli je meč za srpski Kurir komentirao i legendarni hrvatski trener Nikola Pilić.

"Jako mi je žao što je Novak izgubio. To je jedan jako prestižan meč kojeg je Novak počeo tako da je Nadal dominirao. Prvi set je bio 6:2, Nadal je radio što je htio, a onda se Novak probudio i on s Nadalom radio što je htio. Igrao je zaista šampionski tenis, mislio sam da će se, ako dobije 4. set, izvući i pobijediti. Novak je igrao loše u tie-breaku, Nadal je tada bio baš odličan", rekao je Pilić.

Hrvatski trener se često naziva 'Đokovićevim teniskim ocem' jer ga je otkrio dok je srpski tenisač još bio dijete. No, Pilić ističe da je Nadal zasluženo pobijedio Đokovića.

image

Nikola Pilić

MIRKO FERLIN/CROPIX Cropix

"Igrao je možda i najbolji meč na zemlji, igrao je izvanredno, s velikom inspiracijom i željom za pobjedom. Novaku njegov prvi servis uopće nije pomagao. Svaki poen je morao raditi lijevo-desno, a Nadal je to koristio. Stvari su se promijenile na terenu, to je rezultat. Novaku nije pomogao servis, a to je protiv Nadala morao iskoristiti. Jako mi je teško to reći, ali Nadal je zaslužio pobjedu."

Nikola Pilić je žestoko kritizirao ponašanje publike u Parizu.

"To je sramota. Ne znam što se događa u ovom svijetu. Trebalo bi da postoji neki fair-play. Publika je bila nemoguća - Novak nije igrao samo protiv protivnika, koji je dobar, već i protiv publike", zaključio je Pilić.

Linker
26. travanj 2024 09:52