MARTIN BUREAU Afp
PRAVI IZAZOV

To mu je važnije od cijepljenja? Legenda tvrdi: ‘Nadal je napravio veliki pritisak na Đokovića‘

‘Siguran sam da Đoković ne želi vidjeti Nadala u toj poziciji, Novak morati odlučiti...‘
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 04. studeni 2021. 10:08

Legendarni australski tenisač Todd Woodbridge, jedan od najboljih svih vremena u igri parova u društvu sunarodnjaka Marka Woodfordea, smatra da je Rafael Nadal pritisnuo Novaka Đokovića objavom da će igrati na Australian Openu u siječnju sljedeće godine.

- Po meni, Nadal je tim potezom izazvao Đokovića – rekao je Woodbridge. – Izazov je u tome što će biti ako Nadal osvoji Australian Open i s 21 Grand Slam titulom ponovo prijeđe u vodstvo. Siguran sam da Đoković ne želi vidjeti Nadala u toj poziciji, pa će Novak u jednom trenutku morati odlučiti hoće li se cijepiti. Novak nas ostavlja da nagađamo, ali na kraju dana, jedino sam sebi stvara pritisak. S druge strane, možda se već cijepio.

Osim Nadala i Đokovića, 20 Grand Slam titula ima i Roger Federer, za kojega se još ne zna kad će ponovo igrati kompetitivni tenis nakon što se ljetos podvrgnuo trećoj operaciji desnog koljena u godinu i pol dana. Nadal je, pak, posljednji put igrao u kolovozu u Washingtonu nakon čega je zaključio sezonu zbog konstantnih bolova u lijevom stopalu.

Prije nekoliko dana je objavio da će igrati na ekshibiciji u Abu Dhabiju u prosincu, te ako sve bude u redu, odigrat će i jedan turnir uoči Australian Opena. Inače, Španjolac je samo jednom (2009. godine) uzeo naslov u Melbourneu, dok je četiri puta gubio u finalu. Srbin je rekorder Australian Opena s devet trofeja, trostruki je branitelj naslova i ne zna za poraz u finalu.

Linker
19. travanj 2024 12:03