STRINGER Afp
POMELI KONKURENCIJU

U Parizu se igra ‘Croland Garros‘! Hrvatski tenis ovo ne pamti godinama, a sve bi uskoro moglo biti još i veće

Ivan Dodig je već izborio svoje finale, sada čekamo i ostale.
Piše: SNObjavljeno: 02. lipanj 2022. 20:21

Kakva bi to mogla biti završnica Roland Garrosa za hrvatski tenis! Osim što bi Marin Čilić protiv Caspera Ruuda mogao izboriti finale drugog Grand Slam turnira sezone, u finalima bi mogla biti još četiri hrvatska predstavnika.

Jedan je već izborio nastup u finalu. Riječ je o Ivanu Dodigu koji je danas u paru s Amerikancem Austinom Krajicekom pobijedio španjolsko-argentinsku kombinaciju Granollers-Zeballos i izborio svoje četvrto finale na Grand Slam turnirima. Dodig i Krajicek će se za naslov boriti protiv Marcela Eravala iz El Salvadora i Jean-Julien Rojera iz Nizozemske.

Sjajne vijesti dolaze iz juniorske konkurencije. Tamo je 16-godišnji Dino Prižmić izborio polufinale u kojem će igrati protiv Gabriela Debrua iz Francuske.

U polufinale je ušao i Mili Poljičak u konkurenciji parova. On igra u kombinaciji s Edasom Butvilasom iz Litve, a za finale će se boriti protiv Nicholasa Godsicka iz SAD-a i Henriquea Roche iz Portugala.

I za kraj Lucija Ćirić-Bagarić. Ona u paru igra s Belgijankom Sofijom Costoulas, a za ulazak u finale njih dvije će igrati protiv Čehinja Sare Bejlek i Lucije Havlickove.

Linker
28. travanj 2024 18:41