Christopher Eubanks

 INSTAGRAM
KREIRAO SENZACIJU

U Wimbledonu ispisana jedna od najljepših priča, još neviđena u Open eri: ‘Totalno ludo, kao da sanjam‘

Prije dva tjedan osvojio je svoj prvi ATP trofej u Mallorci i nastavlja nizati pobjede
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 10. srpanj 2023. 20:48

Christopher Eubanks nastavio je svoj nevjerojatan niz na travi iznenađujućom pobjedom nad Stefanosom Tsitsipasom (ATP 5) u pet setova - 3:6, 7:6 (4), 3:6, 6:4, 6:4.

Amerikanac (ATP 43.) u tjednu prije Wimbledona podigao je svoj prvi ATP trofej osvojivši turnir na Mallorci i sada je stigao do devete uzastopne pobjede.

- Ovo je totalno ludo, kao da sanjam - pričao je 27-godišnjak iz Atlante.

U meču kojim su dominirali servisi i kratki poeni, ključ Eubanksove pobjede na terenu broj 2 bila je njegova sposobnost da iskoristi šanse na reternu. U prva tri seta nije imao niti jednu priliku za oduzimanje servisa Grku, ali je zahvaljujući tie-breaku drugog seta i dalje bio “na životu”.

No, onda su se počele otvarati male pukotine na Tsitsipasovu servisu, a Eubanks je bio spreman pretvoriti ih u provaliju za Grka.

- Imao sam dobrih i loših trenutaka u meču, što i nije teško zamisliti s obzirom na to da sam prvi put igrao u osmini finala Grand Slama, ali bio sam dobar kada je najviše trebalo - dodao je Eubanks.

image

Roman Safjulin

SEBASTIEN BOZON Afp

Njegovim i još senzacionalnijim plasmanom Rusa Roman Safjulina (ATP 92.) među posljednjih osam, ovo je prvi put u Open eri (od 1968.) da su najmanje dva debitanta došla do četvrtfinala Wimbledona.

Linker
22. svibanj 2024 13:15