Novak Đoković

 BEN STANSALL Afp
TENISKI SPEKTAKL

Ubojiti Đoković u finalu Wimbledona, Srbin u nedjelju ide po 25. Grand Slam: ‘Nema zaustavljanja!‘

Srbin je sa 6:4, 7:6(2), 6:4 u polufinalu svladao Talijana Lorenza Musettija, demonstriravši sjajnu igru
Piše: SN, HinaObjavljeno: 12. srpanj 2024. 20:52

Novak Đoković i Carlos Alcaraz reprizirat će prošlogodišnji finale Wimbledona i u nedjelju se opet boriti za titulu u All England Clubu. Srpski tenisač plasirao se u finale pobjedom 6:4, 7:6(2), 6:4 protiv Talijana Lorenza Musettija.

Đokoviću je to okrugli deseti finale Wimbledona i 37. na Grand Slamovima. U nedjelju će loviti svoj osmi naslov na "svetoj travi", a ukupno 25. Grand Slam, čime bi dodatno podebljao apsolutni rekord. Ove godine još uvijek nema nijednu titulu na Touru.

Iako je do pobjede protiv Musettija, šeste u sedam međusobnih dvoboja, došao u tri seta, Novak Đoković se za nju morao dobro pomučiti, jer se Talijan ni u jednom trenutku nije predao. Prvi put je "pokazao zube", kad je nadoknadio zaostatak od 2:5 u prvom setu i vratio ‘break‘ zaostatka, ali je u desetom gemu po drugi put izgubio servis, a time i set.

Debitant u polufinalu Grand Slam turnira je potom ‘breakom‘ otvorio drugu dionicu meča i tu prednost držao do šestog gema, kad je Đoković izjednačio na 3:3. Musetti je kod 5:6 spasio jednu set-loptu i izborio ‘tie-break‘. No, odlučujući gem je loše odigrao osvojivši tek dva poena.

Iako je Đoković odmah na početku trećeg seta po četvrti put u meču oduzeo servis suparniku, Musetti nije klonuo. To nije učinio ni kad mu je srpski tenisač došao do 0:40 u devetom gemu, što su bile tri meč-lopte. Talijanski tenisač je nanizao sedam poena, spasio sve tri meč-lopte i došao do 0:30. Đoković se vratio servisima, ali je Musetti ipak izborio još jednu priliku za ‘break‘.

Na njegovu nesreću, u posljednja tri poena meča napravio je tri neiznuđene pogreške i propustio priliku još malo držati Đokovića i njegove navijače u neizvjesnosti.

- Naravno da sam vrlo, vrlo zadovoljan što sam došao do još jednog finala, ali ne želim se na tome zaustaviti. Nadam se da ću u nedjelju opet imati trofej u svojim rukama - rekao je Đoković nakon pobjede nad Musettijem.

Alcaraz je u prvom polufinalu sa 6:7(1), 6:3, 6:4, 6:4 izbacio Daniila Medvedeva.

Uskoro opširnije...

Linker
13. kolovoz 2024 05:27