Daniil Medvedev

 PAUL CROCK Afp
MEDVEDJEV ‘PREŽIVIO‘

‘Uništen sam. Govorio sam si, daj što možeš pa kako bude. Ako i izgubim, samo ću ranije doma‘

Daniil Medvedev (ATP 3) treći puta u posljednje četiri godine igrat će polufinale Australian Opena
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 24. siječanj 2024. 22:49

Danil Medvedjev (ATP 3) treći puta u posljednje četiri godine igrat će polufinale Australian Opena. U oba prethodna prošao je i do finala, ali nikad nije i osvojio turnir. Je li ovo ta godina u Melbourneu?

Ruski tenisač za novi plasman među posljednja četiri prošao je naporan meč protiv Huberta Hurkacza (ATP 9) u pet setova, no to nije ništa novo za maratonca iz Moskve. U svim ovogodišnjim mečevima na prvom Grand Slamu igrao je barem četiri seta (ili ih barem započeo jer Francuz Atmane mu je predao 1. kolo početkom četvrtog), a uspio se i izvući iz rupe od 0-2 u setovima protiv Finca Ruusuvuorija u drugom kolu.

- Uništen sam - rekao je Medvedjev neposredno nakon pobjede nad Hurkaczom.

- Ne da sam ostao bez snage, ali teško sam se fizički osjećao već na kraju drugog seta. U četvrtom sam već skoro potpuno ostao bez koncentracije i samo sam si govorio “daj što možeš, pa kako bude. Ako i izgubim, samo ću ranije doma”.

image

Daniil Medvedev

ANTHONY WALLACE Afp

U međuvremenu ga je Poljak s druge strane mreže neumorno bombardirao servisima te se vraćao iz zaostatka i nakon prvog i nakon trećeg seta. Pa čak i iz 2:4 u četvrtom setu, kada se činilo da je Medvedjev ima sve u svojim rukama, ali je izgubio dva servisa i morao u peti set. I tamo je Rus prvi napravio break, za 4:3, ali je Poljak odmah imao u sljedećoj igri break-priliku za vratiti se u egal, no treći igrač svijeta ostao je korak ispred i ipak zatvorio meč bez dodatne drame.

U svemu mu je na koncu pomogla i za njega neobična taktika kod reterna. Poznat je Medvedjev po tome što protivnikom servis čeka dva-tri-četiri metra iza osnovne linije, ali protiv Hurkacza je išao skroz “kontra” - stajao je bliže osnovnoj liniji i time sigurno malo iznenadio Poljaka.

- Znao sam da Hubertove loptice, čak i kad ih čekam skroz iza, zapravo cijelo vrijeme idu prema gore, nemaju silaznu putanju ni u poziciji gdje inače čekam servise protiv drugih suparnika. Zato nije bilo smisla ostajati iza - objasnio je Medvedjev, koji je došao do devet break-šansi i četiri iskoristio pa pobijedio, iako je imao break manje od protivnika.

Linker
07. svibanj 2024 01:35