MATTHIEU MIRVILLE/DPPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
OTKRIVENI ZANIMLJIVI PODACI

US Open bez Novaka Đokovića gledaniji od onoga sa srpskim tenisačem i to čak za 50%

Poznata američka televizija ESPN objavila je gledanost US Opena 2022.
Piše: JL.Objavljeno: 14. rujan 2022. 10:53

Poznata američka televizija ESPN objavila je gledanost US Opena 2022. Prema podacima gledanost je porasla za 50 posto u odnosu na prošlu godinu, kada je titulu kod dama osvojila Emma Raducanu, a kod muškaraca Daniil Medvedev. Zanimljivo, ove je godine Emma ispala već u prvom kolu odnosno Medvedev u četvrtom, a na turniru ove godine nije bilo ni Novaka Đokovića.

Titula najgledanijeg događaja pripao je meču između Serene Williams i Ajle Tomljanović u trećem kolu. Za Amerikanku je to (vjeroatno) bio posljednji meč u karijeri. Dvoboj je imao prosječnu gledanost od 4,6 milijuna. Kako je ovo bio ‘‘posljednji ples‘‘ Serene Williams, onda ne čudi podatak da je njezin dvoboj protiv Anett Kontaveit drugog kola na drugom mjestu (3,6 milijuna gledatelja), odnosno prvo kolo protiv Danke Kovinić na četvrtom mjestu (2,7). Između Serene na treće se mjesto ‘‘ugurao‘‘ polufinalni susret Carlosa Alcaraza protiv Francesa Tiafoea koji je otišao u pet setova, a imao je gledanost 2,9 milijuna. Top pet najgledanijih mečeva zatvara četvrtinale između Coco Gauff i Caroline Garcije (2,6).

Muško finale između Alcaraza i Ruuda gledalo je 2,1 milijuna, dok je žensko između Świątek i Jabeur gledalo 1,7.

Ipak, valja napomenuti da je prošlogodišnje finale u ženskom singlu gledalo 3,4 milijuna, a finale muškaraca 2,7 milijuna, pa je jasno zaključiti da je potencijalni kraj karijere Serene Williams izrazito podigao kompletnu gledanost tijekom čitavog turnira.

Linker
27. srpanj 2024 03:06