Jannik Sinner

 SARAH STIER Getty Images Via Afp
SINNER OPET UVJERLJIV

US Open dobio finale prije finala. Pobjednik meča bit će najveći favorit za naslov

Prvi tenisač svijeta izbacio je domaćeg aduta Tommyja Paula sa 7:6, 7:6, 6:1
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 03. rujan 2024. 07:28

Jannik Sinner protiv Daniila Medvedeva, to je najveći blockbuster četvrtfinala US Opena, iz kojeg će pobjednik izaći kao glavni favorit za osvajanje naslova u New Yorku. Nakon što je Rus u ponedjeljak navečer protutnjao pored Borgesa (6:0, 6:1, 6:3), Sinner je nekoliko sati kasnije zakazao međusobni sraz pobjedom nad domaćim adutom Tommyjem Paulom (7:6, 7:6, 6:1).

Stadion Arthur Ashe tako će gledati reprizu finala ovogodišnjeg Australian Opena, u kojem je Sinner preokrenuo zaostatak od 0:2 u setovima te osvojio svoj prvi i dosad jedini Grand Slam. Prvi tenisač svijeta, nad čijim nastupom u New Yorku lebdi sjena zbog dopinškog skandala, poručio je da očekuje meč s puno dugih poena.

- Nadam se da ću fizički biti spreman. Bit će to i fizička i mentalna borba. U Australiji sam ja bio bolji, a on je slavio u Wimbledonu. Ova dvoboja otišla su do petog seta. Nadam se dobrom okršaju.

U drugom četvrtfinalu u gornjem dijelu ždrijeba, gledat ćemo okršaj Commonwealtha, Britanca Drapera protiv Australca De Minaura. Nijedan od njih dvojice još nema polufinale Grand Slama u CV-u.

U donjoj polovici ždrijeba, polufinaliste će dati susreti između Fritza i Zvereva, odnosno Dimitrova i Tiafoea.

Linker
05. rujan 2024 10:37