Mate Pavić i Marcelo Arevalo

 SARAH STIER Getty Images Via Afp
US OPEN

Uspješan start za Pavića i Dodiga, veliko iznenađenje u ženskom turniru

Osvajačica Wimbledona Barbora Krejčikova izgubila je od Rumunjke Ruse
Piše: HinaObjavljeno: 28. kolovoz 2024. 21:41

Hrvatski tenisači Mate Pavić i Ivan Dodig sa svojim partnerima, Salvadorcem Marcelom Arevalom i Čehom Adamom Pavlašekom, sigurnim su pobjedama započeli svoje nastupe u konkurenciji muških parova na US Openu.

Pavić i Arevalo su sa 6-3, 6-4 nadigrali mlade Francuze Arthura Filsa i Giovannija Mpetschi-Perricarda, dok su Dodig i Pavlašek s istovjetnih 6-3, 6-4 svladali Amerikance Christiana Harrisona i Vasila Kirkova.

Sljedeći suparnici Paviću i Arevalu bit će bolji iz ogleda Belgijanaca Sandera Gillea i Jeroena Vliegena te Srbina Miomira Kecmanovića i Romana Safjulina, dok će Dodig i Pavlašeg na bolje iz susreta između Kolumbijca Nicolasa Barrientosa i Tunižanina Skandera Mansourija i Amerikanaca Nikite Filina i Alexandera Razeghija.

Iznenađenje se dogodilo u turniru tenisačica. Češka tenisačica Barbora Krejčikova (WTA 8.), koja je prije mjesec i pol dana osvojila Wimbledon, završila je svoj nastup već u 2. kolu. Bolja od Krejčikove bila je 122. igračica svijeta Rumunjka Elena-Gabriela Ruse sa 6-4, 7-5.

Linker
10. rujan 2024 11:45