ANDREJ ISAKOVIC Afp
BOGATA NAGRADA

Vekić uspjehom karijere zaradila pozamašnu svotu novca, evo koje su još cifre u igri

Hrvatica je u karijeri već zaradila preko sedam milijuna eura, a sada je dobila novi ogroman iznos
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 09. srpanj 2024. 16:41

Donna Vekić svladala je Lulu Sun u četvrtfinalu Wimbledona i došla do uspjeha karijere. Osim velikog uspjeha, Vekić je prolaskom u polufinale ostvarila i pozamašnu svotu novca.

Točnije, za ulazak među četiri najbolje tenisačice na Wimbledonu, Vekić je dobila 715 tisuća funti, odnosno nešto manje od 850 tisuća eura. Hrvatica je u karijeri već zaradila preko sedam milijuna eura, a sada je dobila novi ogroman iznos.

Ukoliko bi prošla u finale cifra bi narasla na iznos od milijun i 400 tisuća funti (milijun 657 tisuća eura), a eventualnim naslovom bi zaradila nestvarnih dva milijuna i 700 tisuća funti (više od tri milijuna eura). Time bi praktički jednim turnirom zaradila oko 50% iznosa kojeg je zaradila u dosadašnjoj karijeri.

Vekić je ovom pobjedom također osigurala i povratak među 20 najboljih tenisačica svijeta. Kada bi u polufinalu svladala bolju iz susreta Emme Navaro i Jasmine Paolini, tada bi došla i do rankinga karijere. Vekić je u studenom 2019. došla do 19. mjesta na WTA ljestvici, a sada je blizu da to nadmaši.

Linker
08. rujan 2024 01:55